Warm the milk a little. Chill the egg white to prepare the glaze in the refrigerator. Remove the butter from the refrigerator, heat to room temperature, then beat with a mixer. Pour hot water over prunes and candied fruits for 15-20 minutes, then dry with a paper towel, finely chop the prunes and roll in a small amount of flour. Separate the yolks from the whites. Prepare a mixer and cake pans. Tip: To add a spicy flavor to your baked goods, roll prunes and candied fruits in cinnamon rather than flour.
Молоко немного подогрейте. Яичный белок для приготовления глазури охладите в холодильнике. Сливочное масло достаньте из холодильника, нагрейте до комнатной температуры, затем взбейте миксером. Чернослив и цукаты залейте горячей водой на 15-20 минут, затем обсушите бумажным полотенцем, чернослив мелко нарежьте и обваляйте в небольшом количестве муки. Отделите желтки от белков. Приготовьте миксер, формы для куличей. Совет: чтобы придать выпечке пряный аромат, обваляйте чернослив и цукаты в корице, а не в муке.
Prepare the dough. To do this, crumble the yeast and pour warm milk over it, cover with a paper towel and place in a warm place for 90 minutes.
Приготовьте опару. Для этого раскрошите дрожжи и залейте их теплым молоком, накройте бумажным полотенцем и поставьте в теплое место на 90 минут.
Prepare the dough. Grind sugar with egg yolks. Beat the whites with a mixer into a stable foam. Dissolve vanilla sugar in 1 tbsp. warm water. Combine the dough, egg-sugar mixture, beaten whites, salt, butter and vanilla sugar with water, mix. Carefully add flour in small portions, stirring constantly. Cover the dough with a paper towel and place in a warm place for 1 hour.
Приготовьте тесто. Разотрите сахар с яичными желтками. Белки взбейте миксером в устойчивую пену. Ванильный сахар растворите в 1 ст.л. теплой воды. Соедините опару, яично-сахарную смесь, взбитые белки, соль, масло и ванильный сахар с водой, перемешайте. Аккуратно, маленькими порциями, вводите муку, постоянно помешивая. Накройте тесто бумажным полотенцем и поставьте в теплое место на 1 час.
Knead the dough. To do this, place the dough on a dry surface and knead for at least 10 minutes, then add candied fruits and prunes, knead again for at least 10 minutes.
Замесите тесто. Для этого выложите тесто на сухую поверхность и вымешивайте не менее 10 минут, затем добавьте цукаты и чернослив, снова вымешивайте не менее 10 минут.
Bake Easter cakes. Place the dough into Easter cake pans and place in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes. Check readiness with a wooden skewer - it should be dry. Then remove the cakes from the oven and let them cool.
Испеките куличи. Выложите тесто в формы для куличей и поставьте в разогретую до 180 градусов духовку на 40 минут. Готовность проверяйте деревянной шпажкой — она должна быть сухая. Затем куличи достаньте из духовки и дайте им остыть.
Prepare the glaze. Using a mixer, beat the egg whites and powdered sugar into a thick white foam.
Приготовьте глазурь. Миксером взбейте яичный белок и сахарную пудру в густую белую пену.
Decorate the cake. Spread the glaze over the cooled cakes and give them a traditional Easter look.
Украсьте кулич. Выложите глазурь на остывшие куличи и придайте им традиционный пасхальный вид.
Tsar's Easter cake can look more interesting if it is prepared in muffin tins and topped with classic icing and confectionery sprinkles.
Царский кулич может выглядеть интереснее, если его приготовить в формах для кексов, а сверху украсить классической глазурью и кондитерской посыпкой.