Prepare ingredients for Italian cake. Soak dried fruits in rum or cognac for 8 hours. Soften the butter. Prepare the zest. Sift the flour. Prepare Easter cake molds and cling film.
Подготовьте продукты для итальянского кулича. Сухофрукты замочите на 8 часов в роме или коньяке. Размягчите масло. Подготовьте цедру. Муку просейте. Приготовьте формы для куличей, пищевую пленку.
Prepare the dough. Dissolve the yeast in warm milk (no more than 35 degrees). Add sugar, sifted flour and stir thoroughly with a whisk so that there are no lumps. Cover with film and place in a warm place for 40-50 minutes. The dough should increase in volume by 2-3 times and be covered with a bubble “cap”.
Приготовьте опару. Дрожжи разведите в теплом молоке (не более 35 градусов). Добавьте сахар, просеянную муку и тщательно размешайте венчиком, чтобы не было комочков. Накройте пленкой и отправьте в теплое место на 40-50 минут. Опара должна увеличится в объеме в 2-3 раза и покрыться пузырчатой "шапкой".
Prepare the dough. Add 4 yolks to the dough (leave 2 yolks for greasing the cakes), soft butter, sugar (regular and vanilla), salt, zest. Mix thoroughly with a whisk. Add sifted flour. The dough should be very soft and elastic, not too tight. You need to knead until the dough stops sticking to your hands and the table. Place the dough in a large bowl and cover with cling film or a damp towel. Leave to proof for 2-3 hours. Then stir in the dried fruits.
Подготовьте тесто. Добавьте в опару 4 желтка (2 желтка оставьте для смазки куличей), мягкое масло, сахар (обычный и ванильный), соль, цедру. Тщательно размешайте венчиком. Добавьте просеянную муку. Тесто должно быть очень мягким и эластичным, не слишком тугим. Вымешивать нужно до тех пор, пока тесто не перестанет липнуть к рукам и столу. Выложите тесто в большую миску, накройте пленкой или влажным полотенцем. Уберите на расстойку на 2-3 часа. Затем вмешайте сухофрукты.
Bake Panettone. Divide the dough into parts and fill the molds 1/3 full. Cover with film and let stand for another 2 hours. Before baking, brush the caps with the remaining two yolks. Bake Italian cakes in the oven at 170 degrees for 30-40 minutes.
Выпеките Панеттоне. Разделите тесто на части и заполните формы на 1/3. Накройте пленкой и дайте постоять еще 2 часа. Перед выпечкой смажьте шапочки двумя оставшимися желтками. Выпекайте итальянские куличи в духовке при 170 градусах 30-40 минут.
While the Italian cakes are baking, prepare the frosting. Mix egg whites, sugar and almond flour until smooth.
Пока выпекаются итальянские куличи, приготовьте глазурь. Смешайте яичные белки, сахар и миндальную муку до однородной массы.
Before serving, brush Panettone Italian cakes with glaze and sprinkle almonds on top.
Перед подачей итальянские куличи Панеттоне смажьте глазурью и посыпьте сверху миндальными лепестками.