Conveniently arrange all the ingredients. Measure out the gelatin. Wash and peel and core the apples. Chop the fruit for the jelly. Cut the apples into rectangular slices. Cut the grapes into two parts and remove the seeds. Remove the seeds from the tangerine and remove the skin.
Удобно расположите все ингредиенты. Отмерьте желатин. Вымойте и очистите яблоки от кожицы и сердцевины. Нарежьте фрукты для желе. Яблоки порежьте прямоугольными ломтиками. Ягоды винограда разрежьте на две части и уберите косточки. Из мандарина достаньте косточки и снимите кожицу.
Dissolve gelatin. Pour gelatin granules into a cup and add boiled water at room temperature, let stand for 20 minutes. Place the pan with the juice on the fire and dissolve the swollen gelatin in it. There is no need to boil the juice. Then let the liquid cool.
Разведите желатин. В чашку всыпьте гранулы желатина и залейте кипяченной водой комнатной температуры, дайте постоять 20 минут. Поставьте кастрюлю с соком на огонь и растворите в нем разбухший желатин. Кипятить сок не нужно. Затем дайте жидкости остыть.
Finish cooking. Place the fruit in the form in which the jelly will harden. Pour the juice with gelatin over them and refrigerate for 2 hours.
Завершите приготовление. В форму, в которой будет застывать желе, выложите фрукты. Залейте их соком с желатином и отправьте в холодильник на 2 часа.
Fruit jelly can be served with a scoop of ice cream and whipped cream.
Желе с фрутами можно подать с шариком мороженого и взбитыми сливками.