Soak the chickpeas in cold water for 8-10 hours. Then drain, rinse, cover with clean water and cook for about 1.5-2 hours until the chickpeas are soft. Don't forget to add a little salt. Save the chickpea broth.
Замочите нут в холодной воде на 8-10 часов. Затем слейте, промойте, залейте чистой водой и варите примерно 1,5-2 часа до мягкости нута. Не забудьте немного посолить. Сохраните отвар от нута.
Heat the cumin in a dry frying pan. Grind into powder. Grind sesame seeds to flour.
На сухой сковороде прокалите зиру. Измельчите в порошок. Кунжут измельчите до состояния муки.
Squeeze the lemon juice. Peel the garlic.
Выжмите лимонный сок. Очистите чеснок.
In a blender bowl, whisk together sesame flour, garlic, lemon juice, olive oil and a little salt. Add some of the boiled chickpeas and cumin. Gradually add all the chickpeas and, if necessary, the cooking water.
В чаше блендера взбейте кунжутную муку, чеснок, лимонный сок, оливковое масло и немного соли. Добавьте часть вареного нута и зиру. Постепенно добавьте весь нут и, при необходимости, воду, в которой он варился.