Preheat the oven to 190°C. Grate the mozzarella.
Разогрейте духовку до 190 °С. Натрите моцареллу.
Cut the eggplant lengthwise into 11 slices, about ½ inch thick. Brush both sides of the eggplant slices evenly with olive oil. In a frying pan over medium heat, fry the eggplants for 2-3 minutes on each side until softened.
Разрежьте баклажаны вдоль на 11 ломтиков, примерно 0,5 сантиметра толщиной. Равномерно смажьте ломтики баклажанов с обеих сторон оливковым маслом. В сковороде на среднем огне обжаривайте баклажаны по 2-3 минуты с каждой стороны до размягчения.
While the eggplant slices are cooling, combine all the filling ingredients in a medium bowl.
Пока ломтики баклажанов остывают, смешайте все ингредиенты для начинки в средней миске.
Place 1 teaspoon of filling on the edge of an eggplant slice and roll into a tight roll. Repeat with all slices.
Выкладывайте по 1 чайной ложке начинки на край ломтика баклажана и сворачивайте в плотный рулетик. Повторите со всеми ломтиками.
Fill the baking dish with tomato sauce, place the rolls and sprinkle mozzarella on top. Send the rolls to bake in the oven for 15-20 minutes until a cheese crust forms. Let the rolls cool for 3-5 minutes and serve.
Залейте форму для выпечки томатным соусом, выложите рулетики и сверху посыпьте моцареллой. Отправьте рулетики выпекаться в духовку на 15-20 минут до образования сырной корочки. Дайте рулетикам остыть 3-5 минут и подавайте к столу.