Preheat the oven to 190-200 °C. Line the baking trays with baking paper. Peel the potatoes, rinse in cold water and dry.
Духовку разогрейте до 190-200 °C. Противни застелите бумагой для выпечки. Картофель очистите, промойте в холодной воде и обсушите.
Cut the potatoes into cubes. Lightly beat the egg whites and strain through a fine sieve. Combine potatoes with whites and mix thoroughly.
Нарежьте картофель брусочками. Яичные белки слегка взбейте, процедите через мелкое сито. Соедините картофель с белками и тщательно перемешайте.
Place potato slices on baking sheets at intervals of 5-10 mm. Bake until crisp and golden brown, about 15-25 minutes.
Выложите ломтики картофеля на противни с интервалом 5-10 мм. Запекайте до образования хрустящей румяной корочки примерно 15-25 минут.
Transfer the finished potatoes to a serving platter. Sprinkle with salt and spice mixture and leave for a few minutes. Serve the fries hot.
Готовый картофель переложите на сервировочное блюдо. Посыпьте солью, смесью специй и оставьте на несколько минут. Подавайте картофель фри горячим.