Prepare ingredients for strawberry jelly. Wash and dry fresh strawberries, defrost frozen ones and squeeze out excess moisture. Pour 150 ml of cool water over gelatin and leave to swell for 15 minutes.
Подготовьте продукты для клубничного желе. Свежую клубнику промойте и обсушите, замороженную — разморозьте и отожмите лишнюю влагу. Залейте желатин 150 мл прохладной воды, оставьте набухать 15 минут.
Prepare the jelly. Pour sugar into the berries. Pour 200 ml of boiling water over strawberries and sugar, add lemon juice. Blend until smooth with an immersion blender for 5-7 minutes. Strain the strawberry mixture into a saucepan and place over medium heat. Bring to a boil, but do not boil. Add gelatin. Mix thoroughly. Gelatin should be completely dissolved in the mixture. Remove from heat. Pour the berry mixture into molds and let cool for 20-30 minutes. Then refrigerate for 2 hours to harden.
Приготовьте желе. Всыпьте в ягоды сахар. Залейте клубнику с сахаром 200 мл кипятка, добавьте лимонный сок. Взбейте до однородности погружным блендером 5-7 минут. Клубничную смесь процедите в кастрюлю и поставьте на средний огонь. Доведите до кипения, но не кипятите. Добавьте желатин. Тщательно перемешайте. Желатин должен полностью раствориться в смеси. Уберите с огня. Ягодную смесь разлейте по формочкам, дайте остыть 20-30 минут. Затем уберите в холод на 2 часа для застывания.
Serve strawberry jelly with ice cream.
Подавайте клубничное желе вместе с мороженым.