The name "strudel" comes from the German language and means "vortex, funnel, whirlpool." And for good reason! For its preparation, sheet dough is rolled into a roll, inside of which the filling is placed. There are hundreds of options for serving strudel, and the variety of fillings makes it a real find for gourmets. There are recipes for strudel with chocolate, wild berries, nuts, bananas, pineapple, cottage cheese and cranberries, meat, mushrooms, onions, seafood and potatoes. Here is a recipe for raisin strudel.
Название штрудель восходит к немецкому слову, означающему вихрь, воронку, водоворот. И не случайно — слоёное тесто сворачивается в рулет, внутри которого размещается начинка. Способы подачи штруделя бесконечны, благодаря вариативности начинок он становится настоящей находкой для гурманов. В рецептах встречаются штрулели с шоколадом, лесными ягодами, орехами, бананами, ананасом, творогом и клюквой, с мясом, грибами, луком, морепродуктами и картофелем. Здесь представлен рецепт штруделя с изюмом.
Steps / Шаги:
All ingredients for the dough should be at room temperature. Remove eggs, kefir and butter from the refrigerator an hour before cooking. Soak raisins in cold water for 1 hour. Prepare a baking tray and preheat the oven to 200 degrees.
Все ингредиенты для теста должны буть комнатной температуры. Достаньте из холодильника яйца, кефир и сливочное масло за час до приготовления. Замочите изюм в холодной воде на 1 час. Приготовьте противень для выпекания, разогрейте духовку до 200 градусов.
Knead the dough. Mix butter, sugar, egg, soda and kefir. Gradually add flour to the dough. Knead until the dough is soft and tender.
Замесите тесто. Смешайте сливочное масло, сахар, яйцо, соду и кефир. Постепенно введите в тесто муку. Вымешивайте, пока тесто не станет мягким и нежным.
Prepare the strudel. Roll out the dough to a thickness of no more than 0.5 cm. Grease the dough with apple jam. Place raisins on top. Roll the dough into a roll. Cut the roll into portions 5 cm wide.
Приготовьте штрудель. Раскатайте тесто толщиной не более 0,5 см. Смажьте тесто яблочным повидлом. Сверху выложите изюм. Скрутите тесто в рулет. Нарежьте рулет на порционные куски шириной 5 см.
Bake the strudel. Place the resulting rolls on a baking sheet. Bake at 200 degrees for 20 minutes.
Испеките штрудель. Выложите получившиеся рулетики на противень. Выпекайте при температуре 200 градусов 20 минут.
Serve the strudel by sprinkling cinnamon and powdered sugar on top.
Подавайте штрудель, присыпав его сверху корицей и сахарной пудрой.