Wash the apples well, remove the core with films and seeds. Finely chop the apples. Heat the frying pan.
Хорошо помойте яблоки, удалите из них сердцевину с пленками и семечками. Мелко порежьте яблоки. Разогрейте сковороду.
Prepare the filling. Melt butter in a frying pan. Simmer the apples over low heat for 15 minutes. Add sugar and cinnamon. Simmer for another 2 minutes. Let the filling cool for 20 minutes.
Приготовьте начинку. На сковороде растопите сливочное масло. Тушите яблоки на медленном огне 15 минут. Добавьте сахар и корицу. Тушите еще 2 минуты. Дайте начинке остыть 20 минут.
Prepare the strudel. Unwrap the pita bread. Distribute the filling evenly over the pita bread. Roll the pita bread into a roll, pressing it down so that the roll is flat. Turn the roll seam side down. Cut the workpiece into portions approximately 5 cm wide.
Приготовьте штрудель. Разверните лаваш. Равномерно распределите начинку по лавашу. Сверните лаваш рулетом, придавливая его таким образом, чтобы рулет получился плоским. Переверните рулет швом вниз. Нарежьте заготовку на порционные куски шириной примерно по 5 см.
Fry the strudel. Fry each piece in butter for 2 minutes on each side.
Обжарьте штрудель. Каждый кусок обжарьте на сливочном масле по 2 минуты с каждой стороны.
Serve the strudel sprinkled with powdered sugar.
Подавайте штрудель, присыпав его сахарной пудрой.