Thaw the dough at room temperature. Prepare a blender, baking sheet and parchment paper. Set the oven to preheat to 180 degrees.
Разморозьте тесто при комнатной температуре. Приготовьте блендер, противень и пергаментную бумагу. Поставьте духовку разогреваться до 180 градусов.
Prepare the apple mixture. Peel and cut the apples into small pieces, place in a deep bowl, add half the sugar, 1 tbsp. flour and cinnamon. Mix thoroughly and let the mixture sit for 20 minutes.
Приготовьте яблочную смесь. Очистите и нарежьте яблоки маленькими кусочками, выложите в глубокую миску, добавьте половину сахара, 1 ст.л. муки и корицу. Тщательно перемешайте и дайте смеси постоять 20 минут.
Prepare the nuts. Grind the nuts using a knife or blender into small pieces so that they are still slightly different in size. Add bread crumbs and remaining sugar and mix thoroughly.
Подготовьте орехи. Измельчите орехи при помощи ножа или блендера на мелкие кусочки так, чтобы они все же немного различались по размеру. Добавьте панировочные сухари, оставшийся сахар и тщательно перемешайте.
Roll up the strudel. Sprinkle the remaining flour onto your work surface and roll out the dough into a rectangle. Step back 5 cm from one edge and place the nut mixture across the sheet, and the apple mixture on top of it. Cover the filling with dough from the nearest edge from which you stepped back, and then roll tightly.
Сверните штрудель. Посыпьте рабочую поверхность остатками муки и раскатайте на ней тесто в форме прямоугольника. Отступите от одного края 5 см и выложите ореховую смесь поперек листа, а поверх нее — яблочную. Накройте начинку тестом с ближайшего края, от которого отступали, а затем плотно сверните рулет.
Prepare the strudel. Beat the egg. Place the strudel on a baking sheet covered with parchment paper and brush with egg. Place the strudel in an oven preheated to 180 degrees and bake for 30-40 minutes until golden brown.
Приготовьте штрудель. Взбейте яйцо. Штрудель уложите на противень, застеленный пергаментной бумагой, смажьте яйцом. Поместите штрудель в разогретую до 180 градусов духовку и выпекайте 30-40 минут до румяной корочки.
For a classic presentation, cut the strudel crosswise and sprinkle powdered sugar on top.
Для классической подачи нарежьте штрудель поперек и посыпьте сверху сахарной пудрой.