Rinse the apples and eggs and dry with a paper towel. Peel the apples, remove the core, cut into medium-sized pieces. Peel the nuts and grind in a blender. Prepare a baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Яблоки и яйцо промойте, просушите бумажным полотенцем. Яблоки очистите от кожуры, удалите сердцевину, порежьте на кусочки среднего размера. Орехи очистите от скорлупы и измельчите в блендере. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the apple filling. Heat a frying pan, melt the butter, add 3 tbsp. sugar and fry the apples until soft, do not forget to stir. Place the apples on a plate and let them cool.
Приготовьте яблочную начинку. Разогрейте сковороду, растопите сливочное масло, добавьте 3 ст.л. сахара и обжарьте яблоки до мягкой консистенции, не забывайте помешивать. Выложите яблоки на тарелку, дайте им остыть.
Form the strudel. Lay out the pita bread. Break the egg into a plate and add 1 tbsp. sugar, stir. Brush the egg mixture onto the pita bread, leaving a little to brush the top of the strudel. Spread the apple filling evenly, sprinkle with nuts, and roll into a tight roll. Brush the top with the remaining egg and sugar.
Сформируйте штрудель. Разложите лаваш. Яйцо разбейте в тарелку и добавьте 1 ст.л. сахара, размешайте. Смажьте яичной смесью лаваш, оставьте немного, чтобы смазать верх штруделя. Выложите равномерно яблочную начинку, посыпьте орехами, сверните в плотный рулет. Смажьте сверху оставшимся яйцом с сахаром.
Bake the strudel in the oven. Place parchment paper on a baking sheet. Place the strudel on a baking sheet and bake in an oven preheated to 180 degrees for 15 minutes. Remove the pastries, place on a plate and let cool. Sprinkle the cooled strudel with powdered sugar.
Испеките штрудель в духовке. Постелите пергамент на противень. Выложите штрудель на противень и выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 15 минут. Достаньте выпечку, положите на тарелку и дайте остыть. Остывший штрудель посыпьте сахарной пудрой.
Cut the apple strudel into portions and serve with tea.
Порежьте яблочный штрудель на порционные кусочки и подайте к чаю.