Peel the macadamia nuts and preheat the oven to 165 degrees.
Очистите макадамию от скорлупы, разогрейте духовку до 165 градусов.
Chop the nuts into medium pieces.
Орехи порубите на средние кусочки.
Chop the chocolate randomly. The larger the chocolate pieces, the softer the places on the bar where the chocolate will fall.
Шоколад порубите произвольно. Чем крупнее будут кусочки шоколада, тем более мягкие будут места батончика, куда попадет шоколад.
Mash the banana with a fork into a puree, but not homogeneous, but interspersed with banana pieces.
Банан разомните вилкой в пюре, но не однородное, а с вкраплениями банановых кусочков.
Mix granola, nuts, chocolate, mashed banana and honey.
Смешайте гранолу, орехи, шоколад, пюре банана и мед.
Line a baking sheet with parchment and grease with vegetable oil. Place a frame on the parchment (I have 20x20 cm), grease the frame with oil too. Place the bar mixture into the frame and smooth it out.
Противень выстелите пергаментом, смажьте растительным маслом. На пергамент поставьте рамку (у меня 20×20 см), рамку тоже смажьте маслом. Выложите смесь для батончиков в рамку и разровняйте ее.
Place in a preheated oven for 30 minutes. As soon as the top is browned, the base is ready.
Отправьте в разогретую духовку на 30 минут. Как только верх зарумянился - основа готова.
Let the base cool completely in the parchment frame. Then take a knife, heat it under hot water and cut the base into the required number of bars (I cut it into 8 bars).
Дайте основе полностью остыть в рамке на пергаменте. После возьмите нож, нагрейте его под горячей водой и разрежьте основу на нужное количество батончиков (я разрезала на 8 батончиков).
Leave the bars on the table for a couple of hours, then pack them in parchment and take them with you! A delicious and nutritious snack is ready!
Оставьте батончики на пару часов на столе, после упакуйте в пергамент и берите с собой! Вкусный и питательный перекус готов!
To impress your guests, you can dip 1/2 of the bar in melted dark chocolate and sprinkle with finely chopped nuts.
Чтобы впечатлить гостей, можно 1/2 часть батончика окунуть в растопленый темный шоколад и посыпать мелко нарубленными орешками.