Rinse the scallops and remove sand, if any. Place frozen scallops in the refrigerator and defrost in the coldest part. This will allow the scallops to release less juice and remain sweet. Peel the onion and finely cut into cubes. Grate the cheese on a fine grater. Finely chop the parsley.
Промойте гребешки и очистите от песка, если такой имеется. Замороженные гребешки поместите в холодильник и разморозьте в самой холодной его части. Так гребешки будут выделять меньше сока и останутся сладкими. Лук очистите и мелко порежьте кубиками. Сыр натрите на мелкой терке. Петрушку мелко порубите.
Cook the spaghetti. Pasta cooks for about 7-12 minutes, but it is better to check the time indicated on the package. Pour 2 liters of water into a saucepan and boil. Once boiling, add the whole spaghetti until it forms a fan. Add about 9 g of salt and, uncovered, cook over low heat, stirring occasionally. Add 1 tbsp. vegetable oil. Once cooked, drain the spaghetti in a colander. There is no need to rinse with water.
Сварите спагетти. Макароны варятся примерно 7-12 минут, но лучше свериться со временем, указанным на упаковке. В кастрюлю влейте 2 л воды и вскипятите. После закипания добавьте спагетти целиком, чтобы они легли веером. Добавьте примерно 9 г соли и, не накрывая крышкой, варите на небольшом огне, периодически помешивая. Добавьте 1 ст.л. растительного масла. После приготовления откиньте спагетти на дуршлаг. Промывать водой не нужно.
Prepare the spice mixture. To do this, in a small bowl, combine salt, black pepper, oregano, onion and garlic powder, add paprika and cayenne pepper. Mix everything.
Приготовьте смесь специй. Для этого в небольшой миске соедините соль, черный перец, орегано, луковый и чесночный порошок, добавьте паприку и кайенский перец. Все перемешайте.
Fry the scallops. Heat a frying pan and melt butter in it. Then add olive oil. Mix scallops with 1 tbsp. spices, add about 0.5 tsp. salt. Place the scallops in the oil and fry them on one side for 1-2 minutes until golden brown, then fry for the same amount on the other side, transfer the finished scallops to a clean plate.
Обжарьте гребешки. Разогрейте сковороду и растопите на ней сливочное масло. Затем добавьте оливковое. Гребешки смешайте с 1 ст.л. специй, добавьте примерно 0,5 ч.л. соли. Выложите гребешки в масло и обжарьте их с одной стороны 1-2 минуты до золотистого цвета, затем столько же жарьте с другой стороны, готовые гребешки переложите на чистую тарелку.
Prepare the vegetables. Place the chopped onion in the pan and fry it for 3-5 minutes, then add the chopped garlic. After a pleasant garlic aroma appears, pour cream into the pan, add pesto and the remaining spoon of spice mixture. Stir and cook the sauce for 2-3 minutes, during which time it should reduce in volume by half. Next, add the scallops to the sauce and add the cooked pasta. Add a little water if necessary. After 3-5 minutes, remove the dish from the heat, add Parmesan and chopped parsley. Mix everything thoroughly.
Приготовьте овощи. На сковороду выложите нарезанный лук и жарьте его 3-5 минут, затем добавьте измельченный чеснок. После того, как появится приятный чесночный аромат, влейте на сковороду сливки, добавьте песто, оставшуюся ложку смеси специй. Перемешайте и готовьте соус 2-3 минуты, за это время он должен вдвое уменьшиться в объеме. Далее переложите в соус гребешки, добавьте сваренную пасту. По необходимости добавьте немного воды. Через 3-5 минут снимите блюдо с огня, добавьте пармезан и измельченную петрушку. Все тщательно перемешайте.
Serve the pasta with scallops immediately after cooking, garnish with fresh spinach or basil leaves.
Подавайте пасту с гребешками сразу после приготовления, украсьте свежими листьями шпината или базилика.