Grease a baking dish with a large layer of oil (1 cm). Rinse scallops in cold water and dry with paper towels. If you use frozen fillets, you need to defrost them on the bottom shelf of the refrigerator before cooking. With this defrosting, the fillet releases less juice and does not lose its taste. Wash the parsley, dry with paper towels and chop with a knife. Preheat the oven to 180 degrees.
Форму для запекания смажьте большим слоем масла (1 см). Морские гребешки промойте в холодной воде, просушите бумажными полотенцами. Если используете замороженное филе, то перед приготовлением необходимо его разморозить на нижней полке холодильника. При такой разморозке филе выделяет меньше сока и не теряет вкусовые качества. Петрушку вымойте, обсушите бумажными полотенцами и измельчите ножом. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare scallops for baking. Place the scallops in the buttered pan and top with parsley, dried basil, salt and pepper.
Подготовьте гребешки к запеканию. Выложите гребешки в форму с маслом, сверху посыпьте петрушкой, сушеным базиликом, солью и перцем.
Bake the scallops. Place the pan in the oven and bake the scallops for 5 minutes. Next, take them out and stir them so that the oil and herbs are evenly distributed over the entire surface. Cook for another 15-20 minutes.
Запеките гребешки. Поставьте форму в духовой шкаф и запекайте гребешки в течение 5 минут. Далее достаньте и перемешайте их, чтобы масло и травы равномерно распределились по всей поверхности. Готовьте еще в течение 15-20 минут.
It is believed that sparkling champagne is ideal for baked scallops. You can also garnish the shellfish with a sprig of fresh herbs and serve with a glass of white wine.
Считается, что к запеченным гребешкам идеально подходит игристое шампанское.Также можно украсить моллюсков веточкой свежей зелени и подать с бокалом белого вина.