If the fish was stored in the freezer, defrost it in advance. Remove the gills from the fish, clean the scales, separate the head, tail, and fins. Separate the fillet and cut it into pieces. Cut the leeks into pieces, potatoes into cubes. Finely chop the onion, carrots and celery.
Если рыба хранилась в морозильнике, то заранее разморозьте ее. Удалите у рыбы жабры, почистите от чешуи, отделите голову, хвост, плавники. Отделите филе и нарежьте его кусочками. Лук-порей порежьте кусочками, картофель — брусочками. Лук репчатый, морковь и сельдерей мелко нашинкуйте.
Cook the broth. Place fish fillets in a pan, add leeks, potatoes and cover with water. Cook for 20 minutes.
Сварите бульон. Сложите в кастрюлю филе рыбы, добавьте лук-порей, картофель и залейте водой. Варите 20 минут.
Prepare the roast. In a frying pan, fry the onion, carrots, celery with salt and pepper for 7 minutes.
Приготовьте зажарку. В сковороде обжарьте лук, морковь, сельдерей с добавлением соли и перца в течение 7 минут.
Add the remaining ingredients to the broth and finish cooking the soup. Add the resulting dressing to the broth. Cook for 5 minutes.
Добавьте в бульон оставшиеся продукты и завершите приготовление супа. Отправьте получившуюся заправку в бульон. Варите 5 минут.
Serve fish chowder with homemade garlic croutons or croutons. Garnish the dish with lemon slices.
Подавайте рыбную похлебку с домашними чесночными гренками или сухариками. Украсьте блюдо дольками лимона.