Take out the nuts. Prepare a glass bottle and gauze for pumping. Advice. Pine nuts must be fresh, so that no more than a year has passed since collection. The nuts must have the same color and structure without mold or other inclusions. The kernel should be fresh, white and juicy. The weight should be felt; the use of dry nuts is unacceptable.
Достаньте орехи. Подготовьте стекляные бутылку и марлю для сцеживания. Совет. Кедровые орехи должны быть свежими, чтобы с момента сбора прошло не более года. Орехи должны иметь одинаковый цвет и структуру без плесени или других вкраплений. Ядро должно быть свежим, белым и сочным. Должен чувствоваться вес, использование сухих орехов недопустимо.
Remove excess resin from nuts. Rinse the pine nuts thoroughly and pour boiling water over them. The water should completely cover all the nuts. Leave for 5 minutes. Drain the water and repeat 3 times. Remove all floating fruits, as they are empty and there is no benefit from them. Dry the nuts. For a more intense flavor, lightly crush some of the nuts.
Уберите лишнюю смолу с орехов. Кедровые орехи тщательно промойте и залейте кипятком. Вода должна полностью закрывать все орехи. Оставьте на 5 минут. Слейте воду и повторите действие 3 раза. Удалите все всплывшие плоды, так как они пустые и пользы от них нет. Подсушите орехи. Для более интенсивного аромата часть орехов слегка подавите.
Pour moonshine over the pine nuts. To do this, take a glass bottle, pour pine nuts into it and fill it with moonshine. Close the bottle with a rubber cap and put it in a dark place.
Залейте кедровые орехи самогоном. Для этого возьмите стеклянную бутылку, засыпьте в нее кедровые орехи и залейте самогоном. Закройте бутылку резиновой крышкой и уберите в темное место.
Infuse cedar tincture with moonshine. You need to infuse the drink for at least 2 weeks. The longer it infuses, the stronger, more aromatic and richer in taste and color the tincture will be. Check and shake the bottle periodically.
Настаивайте кедровую настойку на самогоне. Настаивать напиток нужно минимум 2 недели. Чем дольше будет настаиваться, тем крепче, ароматнее и насыщеннее по вкусу и цвету получится настойка. Периодически проверяйте и встряхивайте бутылку.
Strain the tincture. To do this, after 2 weeks, pour the moonshine into another bottle. Strain several times through cheesecloth. Pour the finished tincture into glass bottles, seal and store in the refrigerator.
Процедите настойку. Для этого через 2 недели слейте самогон в другую бутылку. Процедите несколько раз через марлю. Перелейте готовую настойку в стеклянные бутылки, закупорьте и храните в холодильнике.
Before serving, you can add a little honey to taste.
Перед подачей можете добавить немного меда по вкусу.