Grate raw potatoes on a coarse grater. Peel the onion and finely chop.
Сырой картофель натрите на крупной терке. Лук очистите от шелухи и мелко нарежьте.
Prepare minced meat for cutlets. To do this, combine minced chicken, raw egg, grated potatoes and finely chopped onion. Add salt to taste and knead thoroughly for at least 5 minutes.
Приготовьте фарш для котлет. Для этого соедините куриный фарш, сырое яйцо, тертый картофель и мелко нарезанный лук. Посолите по вкусу и тщательно вымешивайте не менее 5 минут.
Form cutlets. With wet hands, divide the resulting minced meat into 5-7 parts and form oval or round cutlets.
Сформируйте котлеты. Мокрыми руками разделите получившийся фарш на 5-7 частей и слепите овальные или круглые котлеты.
Steam the cutlets in a slow cooker. To do this, place the cutlets in a steamer pan, and pour water into the multicooker bowl. Place the cutlets on top and turn on the steam mode. How long the steamed cutlets will be cooked depends on the power of the multicooker. Average time is 30 minutes.
Приготовьте котлеты на пару в мультиварке. Для этого выложите котлеты в форму-пароварку, а в чашу мультиварки налейте воду. Установите котлеты сверху и включите режим "на пару". От мощности мультиварки зависит то, сколько котлеты на пару будут готовиться. Среднее время — 30 минут.
To make the dish look impressive when serving, add a pinch of turmeric to the minced meat for a golden color and serve the steamed chicken cutlets on fresh lettuce leaves.
Чтобы при подаче блюдо выглядело эффектно, добавьте к фаршу щепотку куркумы для золотистого цвета и подавайте готовые на пару куриные котлеты на листьях свежего салата.