Pour 4 tbsp agar. water and leave to swell. Prepare parchment paper on which to place the marshmallows. Tip: if you use thick apple jam, it is better to first stir it to a more liquid consistency.
Залейте агар 4 ст.л. воды и оставьте набухать. Приготовьте пергамент, на который будут выкладываться зефирки. Совет: если используете густое яблочное повидло, то лучше предварительно размешать его до более жидкой консистенции.
Prepare the syrup. Place the pan with the sugar and the remaining water over medium heat, and after boiling, cook for another 5-7 minutes. Do not stir the syrup with a spoon yet, just shake the pan slightly. Then add citric acid, stir with a spoon, pour in the agar and cook for another 3-5 minutes until thickened.
Приготовьте сироп. Поставьте кастрюлю с сахаром и остатками воды на средний огонь, после закипания варите еще 5-7 минут. Пока не перемешивайте сироп ложкой, лишь слегка покачивайте кастрюлю. Затем добавьте лимонную кислоту, помешайте уже ложкой, влейте агар и варите еще 3-5 минут до загустения.
Prepare the marshmallow mixture. In a separate bowl, thoroughly mix the jam, vanilla and egg white until the mixture turns white and becomes several times larger. Then, without stopping whisking, pour in the syrup in a thin stream, and when it runs out, beat for about another minute.
Приготовьте зефирную массу. В отдельной посуде тщательно смешайте повидло, ваниль и яичный белок, пока смесь не побелеет и не станет больше в несколько раз. Затем, не прекращая взбивать, тонкой струей вливайте сироп, а когда он закончится, взбивайте еще около минуты.
Leave the marshmallows to harden. Quickly transfer the marshmallow mixture into a piping bag and begin pipetting onto the parchment paper. Then let the marshmallows sit until the outside is covered with a thin crust.
Оставьте зефир застывать. Быстро переложите зефирную массу в кондитерский мешок и начните отсаживать на пергамент. Затем дайте зефиру постоять, чтобы снаружи он покрылся тонкой корочкой.
Before serving, mold the marshmallow halves together and roll in powdered sugar.
Перед подачей слепите вместе половинки зефира и обваляйте в сахарной пудре.