Arrange all the ingredients conveniently. Pre-chill the butter and chicken egg for the dough. Leave a portion of the butter for decoration in a warm room until it softens. Prepare baking pans for the baskets. Wash the strawberries. Prepare your mixer.
Разложите удобно все ингредиенты. Предварительно охладите сливочное масло и куриное яйцо для теста. Оставьте в теплом помещении порцию масла для украшения, чтобы оно стало мягким. Подготовьте формы для выпекания корзинок. Помойте клубнику. Подготовьте миксер.
Start preparing the dough. To do this, chop the chilled butter into cubes. Add flour, lemon zest, egg, and a pinch of salt to the butter. Using a blender, make the mixture homogeneous. After this, add powdered sugar and continue stirring the dough for another couple of minutes.
Займитесь приготовлением теста. Для этого измельчите на кубики охлажденное масло. К маслу добавьте муку, цедру лимона, яйцо, щепотку соли. При помощи блендера сделайте массу однородной. После этого всыпьте сахарную пудру и продолжайте перемешивать тесто еще пару минут.
Form the dough into a ball, wrap it in cling film and place it in the freezer for 15 minutes.
Из теста сформируйте шар, заверните его в пищевую пленку и отправьте в морозильную камеру на 15 минут.
Take tartlet tins and grease them with soft butter. Remove the dough from the refrigerator. Distribute it inside the molds so that sides are formed.
Возьмите формочки для выпечки тарталеток и смажьте их мягким сливочным маслом. Достаньте тесто из холодильника. Распределите его внутри формочек так, чтобы образовались бортики.
Remove the baskets from the freezer. Bake them in the oven for 12-15 minutes.
Достаньте корзинки из морозильной камеры. Выпекайте их в духовке в течение 12-15 минут.
Prepare the cream. To do this, take chilled cream, vanilla extract and powdered sugar. Beat all ingredients with a mixer until stiff peaks form.
Приготовьте крем. Для этого возьмите охлажденные сливки, ванильный экстракт и сахарную пудру. Взбейте все ингредиенты миксером до устойчивых пиков.
Cut large strawberries into small cubes. Remove the finished tartlets from the oven and wait until they cool. Fill them with cream, decorate with strawberries and sprinkle with powdered sugar.
Крупные ягоды клубники нарежьте на небольшие кубики. Готовые тарталетки достаньте из духовки, дождитесь, пока они остынут. Заполните их кремом, украсьте клубникой и посыпьте сахарной пудрой.
Ready-made tartlets with cream can be decorated with a fresh mint leaf. When slicing strawberries, you don't have to remove the stems. Beautiful and clean leaves on the berries will also serve as an aesthetic decoration for the dessert.
Готовые тарталетки со сливками можно украсить листочком свежей мяты. При нарезке клубники можно не удалять плодоножки. Красивые и чистые листочки на ягодах также послужат эстетическим украшением для десерта.