Wash and peel the potatoes, cut into 2-4 pieces. Peel the garlic and pass through a press. Wash the eggplant and tomatoes and cut into large pieces. Peel the onion and cut into rings. Prepare the ribs: rinse, remove the film from the back of the ribs by lifting it with a sharp knife. If the film is not removed, it can cause the ribs to become tough—they will appear “rubbery.” Then divide them into portions. Prepare a baking sheet. Preheat the oven to 180 degrees.
Картофель вымойте и очистите, порежьте на 2-4 части. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Баклажан и помидоры вымойте и порежьте на крупные кусочки. Лук очистите и нарежьте кольцами. Подготовьте ребра: промойте, снимите пленку с задней части ребер, подцепив ее острым ножом. Не удаленная пленка может стать причиной жесткости ребрышек — они будут казаться «резиновыми». Затем разделите их на порционные куски. Приготовьте противень. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare pomegranate seeds for marinade. Crush the grains using a wooden spoon or masher. Continue grinding until the grains turn white.
Приготовьте зерна граната для маринада. Растолките зерна при помощи деревянной ложки или толкушки. Продолжайте толочь до того времени, когда зерна станут белыми.
Make the sauce and marinate the ribs. Prepare another pan and place a colander on it. Let the juice drain. Turn on low heat. When the juice boils, add 0.5 tablespoons of salt. Stir constantly so that the sauce does not burn. Remove the sauce from the heat, season with paprika to taste and add pepper. Let the sauce cool.
Сделайте соус и замаринуйте ребрышки. Подготовьте другую кастрюлю, поставьте на нее дуршлаг. Дайте стечь соку. Включите небольшой огонь. Когда сок закипит добавьте 0,5 ложки соли.Постоянно помешивайте, чтобы соус не подгорел. Снимите соус с огня, приправьте паприкой по вкусу и добавьте перец. Дайте соусу остыть.
Prepare aromatic oil. Pour oil into the pan, add garlic and basil. Place on the stove and heat to approximately 70 degrees. Then remove from heat and let cool. Remove garlic and basil from cooled oil. Pour the pomegranate sauce over the ribs and refrigerate for 90 minutes.
Приготовьте ароматное масло. В сковороду влейте масло, добавьте чеснок и базилик. Поставьте на плиту и подогрейте до температуры приблизительно 70 градусов. Затем снимите с огня и дайте остыть. Из остывшего масла удалите чеснок и базилик. Залейте ребрышки соусом из граната и уберите в холодильник на 90 минут.
Prepare the vegetables and start roasting. Season the pieces of potatoes, tomatoes, eggplants and onion rings with ground coriander and oregano, stir. Place the pork ribs along with the sauce on a baking sheet. Place vegetables on top, pour aromatic oil, salt and bake in an oven preheated to 180 degrees for 60-90 minutes.
Подготовьте овощи и приступите к запеканию. Приправьте кусочки картофеля, помидоров, баклажанов и кольца лука молотым кориандром и орегано, перемешайте. Выложите на противень кусочки свиных ребер вместе с соусом. Сверху положите овощи, полейте ароматным маслом, посолите и запекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 60-90 минут.
Serve the finished ribs with baked potatoes immediately after cooking, garnished with parsley or cilantro leaves.
Готовые ребрышки с запеченным картофелем подавайте к столу сразу после приготовления, украсив листьями петрушки или кинзы.