Wash and cut the ribs. Rinse the celery stalk and chop it into small pieces. Finely chop the parsley. Cut the peppers into cubes, first removing the stalk and seeds. Remove the skin from the tomatoes by dipping them in boiling water for 2-3 seconds and cut into 1.5-2 cm slices. Peel the skin of the eggplant and cut into 4-5 mm slices. Also cut the carrots into 3-4 mm slices. Wash the potatoes, peel and chop coarsely. Finely grate the ginger root and garlic (the garlic can be passed through a press). Peel the onion and cut into half rings. Prepare a baking sleeve (bag). Preheat the oven to 200 degrees.
Промойте и разрежьте ребрышки. Стебель сельдерея ополосните и некрупно нарежьте. Петрушку мелко порубите. Перцы нарежьте кубиками, предварительно вынув удалив плодоножку с семенами. С помидоров снимите кожицу, опустив их на 2-3 секунд в кипяток, и нарежьте на дольки 1,5-2 см. У баклажана очистите кожу и нарежьте на кружочки 4-5 мм. Морковь также нарежьте кружочками 3-4 мм. Картофель вымойте, очистите и порежбте крупно. Корень имбиря и чеснок мелко натрите (чеснок можно пропустить через пресс). Лук почистите и нарежьте полукольцами. Приготовьте рукав для запекания (пакет). Разогрейте духовку до 200 градусов.
Marinate the ribs. In a baking dish or deep bowl, mix all the ingredients for the marinade - garlic, ginger, mustard. Add celery and parsley, pepper and salt. Pour in kefir and mix thoroughly. Place the pork ribs in a bowl with the marinade and stir. Cover the container with a lid or plate and marinate in the refrigerator for 3-4 hours.
Замаринуйте ребрышки. В форме для запекания или глубокой миске смешайте все ингредиенты для маринада — чеснок, имбирь, горчицу. Добавьте зелень сельдерея и петрушку, поперчите и посолите. Влейте кефир и тщательно перемешайте. В миску с маринадом сложите свиные ребрышки, перемешайте. Накройте емкость крышкой или тарелкой и поставьте мариноваться в холодильник на 3-4 часа.
Roast the vegetables in a bag before baking. Heat a frying pan with a small amount of vegetable oil. Then add eggplant, peppers, onion, tomato and carrots. Fry everything until half cooked for 10-15 minutes. Place the potatoes in the pan, add a little salt and fry for another 10 minutes.
Обжарьте овощи перед запеканием в пакете. Разогрейте сковороду с небольшим количеством растительного масла. Затем добавьте баклажаны, перцы, лук, помидор и морковь. Жарьте все до полуготовности 10-15 минут. Выложите в сковородку картофель, добавьте немного соли и обжаривайте еще 10 минут.
Place the food in the sleeve and start baking. Place chopped tomatoes, peppers, carrots, potatoes, onions and eggplant in a roasting bag. Distribute them evenly along the entire length. Then place the ribs on top of the vegetables throughout the sleeve. Tie the sleeve and place in the oven. Bake for 50-70 minutes at 200 degrees.
Сложите продукты в рукав и приступите к запеканию. Сложите нарезанные помидоры, перцы, морковь, картофель, лук и баклажан в рукав для запекания. Распределите их равномерно по всей длине. Затем сверху овощей разложите по всему рукаву ребрышки. Завяжите рукав и поставьте в духовку. Запекайте 50-70 минут при температуре 200 градусов.
Serve baked ribs in kefir marinade with vegetables immediately after cooking. Top the dish with chopped herbs.
Запеченные ребрышки в кефирном маринаде с овощами подавайте к столу сразу после приготовления. Сверху украсьте блюдо рубленой зеленью.