Fill the gelatin with water according to the instructions on the package. Thaw the strawberries in advance. Rinse the mint and shake off excess liquid. Prepare a blender and bowls.
Желатин залейте водой в соответствии с инструкцией на упаковке.Заранее разморозьте клубнику. Мяту промойте и стряхните лишнюю жидкость. Приготовьте блендер и креманки.
Prepare the base. Pour the cream and milk into a saucepan with a thick bottom. Heat but do not boil. Turn off the stove and add sugar. Stir until the crystals are completely dissolved.
Приготовьте основу. Сливки и молоко перелейте в сотейник с толстым дном. Нагрейте, но не кипятите. Выключите плиту и засыпьте сахар. Мешайте до полного растворения кристаллов.
Make panna cotta. Combine the milk-cream mixture with gelatin and stir again until smooth. Pour the resulting liquid into bowls and place in the refrigerator for 120 minutes.
Сделайте панна-котту. Соедините молочно-сливочную смесь с желатином и снова перемешайте до однородности. Получившуюся жидкость разлейте по креманкам и уберите в холодильник на 120 минут.
Cook the sauce. Place the strawberries in a saucepan, pour in the juice released during defrosting, and sprinkle with sugar. Using a blender, puree the berries. Cook over medium heat for 5 minutes, then increase heat, bring to a boil and cook for another 3 minutes. Stir the sauce while cooking to prevent it from burning. Cool the finished strawberry sauce.
Сварите соус. В кастрюлю переложите клубнику, залейте выделившимся при разморозке соком, посыпьте сахаром. При помощи блендера превратите ягоды в пюре. Врите на среднем огне 5 минут, затем увеличьте огонь, доведите до кипения и варите еще 3 минуты. Помешивайте соус во время варки, чтобы не подгорел. Готовый клубничный соус остудите.
Collect dessert. Remove the panna cotta bowls from the refrigerator. Spoon strawberry sauce on top.
Соберите десерт. Достаньте из холодильника креманки с панакотой. Выложите сверху клубничный соус.
Before serving, decorate the strawberry panna cotta bowls with a sprig of mint.
Перед подачей украсьте креманки с клубничной панакотой веточкой мяты.