Grate the chocolate on a fine grater. Prepare the dessert molds.
Шоколад натрите на мелкой терке. Приготовьте формочки для десерта.
Soak the gelatin. Pour ½ cup milk into a small container. Add gelatin to it and stir. Leave for 30 minutes.
Замочите желатин. Вылейте в небольшую емкость ½ стакана молока. Добавьте к нему желатин, размешайте. Оставьте на 30 минут.
Prepare panna cotta. Pour the remaining milk into a saucepan. Add vanilla sugar to it. Place the container on low heat. Heat the milk-sugar mixture, but do not boil.
риготовьте панна-котту. Оставшееся молоко перелейте в сотейник. Добавьте к нему ванильный сахар. Поставьте емкость на минимальный огонь. Нагрейте молочно-сахарную смесь, но не кипятите.
Connect the components. Combine the hot liquid with the gelatin swollen in milk. Mix thoroughly until smooth. Distribute the resulting mass into molds or glasses.
Соедините компоненты. Соедините горячую жидкость с набухшим в молоке желатином. Тщательно перемешайте до однородной консистенции. Получившуюся массу распределите по формочкам или стаканам.
Before serving, sprinkle the milk panna cotta generously with chocolate.
Перед подачей панна-котту из молока щедро посыпьте шоколадом.