Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation. Soak the peas for 5-10 hours in cold water.
Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления. Горох замочите на 5-10 часов в холодной воде.
Pour the swollen and washed peas into a saucepan with water and place over medium heat.
В кастрюлю с водой высыпьте разбухший и промытый горох, поставьте на средний огонь.
After the water boils, reduce the heat and skim off the foam periodically.
После закипания воды огонь убавьте и периодически снимайте пенку.
Cover the peas with a lid, set the heat to below medium (3 out of 10) and cook for 40 minutes, stirring occasionally.
Накройте горох крышкой, поставьте огонь ниже среднего (3 из 10) и варите 40 минут, периодически перемешивая.
The peas should be well boiled and moderately soft. Salt the finished peas to taste.
Горох должен хорошо развариться, быть в меру мягким. Готовый горох посолите по вкусу.
Cut the bacon into medium-sized pieces.
Бекон порежьте на кусочки среднего размера.
Heat oil over medium heat, add onion, fry until soft. Add bacon to the onion and fry, stirring, until golden.
На среднем огне раскалите масло, выложите лук, обжаривайте до мягкости. К луку добавьте бекон и жарьте, перемешивая, до золотистости.
Pea porridge is best served hot, although it will still be very tasty when cooled. Place the porridge in a serving bowl, add cooked bacon to taste and garnish with leek rings if desired. Bon appetit!
Гороховую кашу лучше подавать горячей, хотя и остывшая она останется очень вкусной. Выложите кашу в порционную тарелку, добавьте по вкусу пережаренный бекон и украсьте кольцами лука-порея по желанию. Приятного аппетита!