Check all the necessary ingredients and prepare your work surface.
Проверьте все необходимые ингредиенты, подготовьте рабочую поверхность.
Cut the Borodino bread, place the slices on a baking sheet and lightly dry them in the oven.
Нарежьте бородинский хлеб, разложите ломтики на противень и слегка подсушите их в духовке.
Line the bottom of the jar with raisins.
Выложите дно банки изюмом.
Place dried Borodino bread on the raisins.
Выложите на изюм подсушенный бородинский хлеб.
Add sugar and dry yeast to the jar.
Добавьте в банку сахар и сухие дрожжи.
Pour boiled water over the ingredients.
Залейте ингредиенты кипяченой водой.
Mix the ingredients thoroughly, cover the jar with cling film and leave for 2 hours in a warm place.
Тщательно перемешайте ингредиенты, накройте банку пищевой пленкой и оставьте на 2 часа в теплом месте.
Remove the cling film and strain the kvass through a fine sieve.
Снимите пищевую пленку и процедите квас через мелкое сито.
Pour homemade kvass on Borodino bread into cups. Bon appetit!
Разлейте домашний квас на бородинском хлебе по чашкам. Приятного аппетита!