Wash the tomatoes and bell peppers. Peel the onions and garlic. Remove seeds and membranes from bell peppers.
Помойте помидоры и болгарский перец. Очистите репчатый лук и чеснок. Из болгарского перца удалите семечки и перегородки.
Cut the bell pepper into 1cm squares.
Нарежьте болгарский перец квадратиками размером 1 см.
Cut the onion into small cubes.
Репчатый лук нарежьте небольшими кубиками.
Chop the garlic.
Чеснок измельчите.
Cut the cherry tomatoes into small cubes.
Помидоры черри нарежьте маленькими кубиками.
Melt the butter in a frying pan. Fry the onions over medium heat for 5 minutes until golden brown.
Растопите сливочное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5 минут до золотистого цвета.
Add bell pepper and garlic to the pan. Fry for another 2-3 minutes.
Добавьте в сковороду болгарский перец и чеснок. Жарьте еще 2-3 минуты.
Add tomatoes and tomato paste to the pan. Mix everything and simmer for another 2 minutes.
Добавьте в сковороду помидоры и томатную пасту. Всё перемешайте и тушите еще 2 минуты.
Add bulgur to the pan. Spread it evenly with a spatula and fill it with water. Add a couple of pinches of salt.
Засыпьте в сковороду булгур. Равномерно распределите его лопаткой и залейте водой. Добавьте пару щепоток соли.
Cover the pan with a lid. Simmer everything together over low heat for about 20 minutes until the bulgur is ready. Stir the finished dish.
Накройте сковороду крышкой. Тушите всё вместе на медленном огне примерно 20 минут до готовности булгура. Готовое блюдо перемешайте.
Turkish bulgur is ready. Bon appetit!
Булгур по-турецки готов. Приятного аппетита!
Add chopped cilantro to the bulgur. Garnish the dish with red onion or leek rings.
Добавьте в булгур рубленую кинзу. Украсьте блюдо кольцами красного лука или лука-порея.