Rinse chicken drumsticks and pat dry with paper towel. Peel the garlic. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Ополосните куриные голени промокните бумажным полотенцем. Очистите чеснок. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Place chicken drumsticks in a deep bowl. Add barbecue sauce, olive oil, soy sauce and cumin.
Выложите куриные голени в глубокую миску. Добавьте соус барбекю, оливковое масло, соевый соус и зиру.
Stir the marinade and spread it over the drumsticks. Leave them to marinate for 15-20 minutes.
Перемешайте маринад и распределите его по голеням. Оставьте их мариноваться на 15-20 минут.
Pour the bulgur into the baking dish and spread it in an even layer. Place marinated chicken drumsticks and garlic cloves on top of the bulgur.
В форму для запекания всыпьте булгур и распределите его ровным слоем. Сверху на булгур выложите замаринованные куриные голени и зубчики чеснока.
Fill the bulgur with water and add a little salt.
Залейте булгур водой и немного посолите.
Cover the pan with foil and place in the oven for 20 minutes. During this time, the bulgur should completely absorb the water and become ready. It may take a little more time, it all depends on the oven.
Накройте форму фольгой и отправьте в духовку на 20 минут. За это время булгур полностью должен впитать в себя воду и дойти до готовности. Времени может понадобиться чуть больше, все зависит от духовки.
Remove the foil from the pan and return the chicken and bulgur to the oven for 10 minutes. The bulgur should be golden and the drumsticks should be browned.
Снимите фольгу с формы и снова отправьте курицу с булгуром в духовку на 10 минут. Булгур должен зазолотиться, а голени - подрумяниться.
Garnish the finished dish with cherry tomatoes and leek rings. Bon appetit!
Готовое блюдо украсьте помидорами черри и кольцами лука-порея. Приятного аппетита!
Garnish the dish with additional fresh cilantro.
Украсьте блюдо дополнительно свежей кинзой.