Couscous is a small grain made from wheat, namely semolina. It is widespread in countries such as Morocco, Tunisia, Algeria, and Israel. Preparing couscous is a rather painstaking process. Semolina is sprinkled with water and rolled into larger grains, then dried and sifted. Since ancient times, in the east, women prepared couscous by hand, but now this process is mechanized. How to properly prepare couscous - see this recipe.
Кускус — это мелкая крупа, получаемая из пшеничной манки. Он широко распространён в Марокко, Тунисе, Алжире и Израиле. Приготовление кускуса требует немалых усилий: манную крупу увлажняют, скатывают в гранулы чуть крупнее, затем высушивают и просеивают. Раньше на востоке кускус готовили вручную женщины, сейчас этот процесс чаще автоматизирован. Как правильно приготовить кускус — смотрите в этом рецепте.
Steps / Шаги:
Prepare all ingredients. Boil the water.
Подготовьте все ингредиенты. Вскипятите воду.
Place the couscous into the pan. Add a couple of pinches of salt.
Пересыпьте кускус в кастрюлю. Добавьте пару щепоток соли.
Pour boiling water over the couscous. The ratio of cereal and water should be 1:1, so the couscous will turn out crumbly.
Залейте кускус кипятком. Соотношение крупы и воды должно быть 1:1, так кускус получится рассыпчатым.
Cover the pan with a lid. Leave the couscous to steam for 10 minutes.
Накройте кастрюлю крышкой. Оставьте кускус на 10 минут распариваться.
Stir the finished couscous. Add a knob of butter and mix again.
Готовый кускус перемешайте. Добавьте кусочек сливочного масла и снова перемешайте.
Couscous is ready. Bon appetit!
Кускус готов. Приятного аппетита!
Serve couscous with vegetables as a side dish for meat or fish. You can also make a light and healthy tabbouleh salad with couscous.
Подайте кускус вместе с овощами в качестве гарнира к мясу или рыбе. Также с кускусом можно приготовить легкий и полезный салат табуле.