Recipes / Bulgur pilaf with chicken Плов из булгура с курицей
The most famous traditional dish of Central Asia is, of course, pilaf! The dish has many cooking options. For example, the main component of pilaf, rice, can be replaced with another grain - bulgur! Bulgur is steamed, crushed and peeled wheat. The cereal is very popular in the Middle East. The addition of garlic, herbs and spices makes pilaf interesting: cumin, coriander, dried barberry, ground black pepper. Onions will make the breast fillet softer during cooking, and the pilaf itself will be tasty and aromatic!
Самым узнаваемым традиционным блюдом Средней Азии безусловно считается плов. У него существует множество вариантов приготовления. Главным ингредиентом обычно выступает рис, но его можно заменить на другую крупу — например булгур. Булгур представляет собой пропаренную, дробленую и очищенную пшеницу, который очень популярен в странах Ближнего Востока. Интересный вкус плову придают добавки чеснока, специй и пряностей: зиры, кориандра, сушеного барбариса и черного молотого перца. Репчатый лук делает филе грудки мягче во время приготовления, а сам плов выходит ароматным и насыщенным.
Steps / Шаги:
Prepare all ingredients. Rinse the cereal several times in running water. Wash and peel the vegetables. Rinse the chicken breast thoroughly.
Подготовьте все ингредиенты.. Промойте крупу несколько раз в проточных водах. Помойте и почистите овощи. Тщательно промойте куриную грудку.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Chop the garlic.
Измельчите чеснок.
Cut the chicken breast into medium sized pieces.
Нарежьте куриную грудку кусочками среднего размера.
Cut the carrots into strips.
Соломкой нарежьте морковь.
In a cauldron, fry the chopped chicken breast in vegetable oil.
В казане на растительном масле обжарьте нарезанную куриную грудку.
Add carrots cut into strips.
Добавьте нарезанную соломкой морковь.
Fry the chicken until the chicken is golden brown and the carrots are soft. Stir occasionally during cooking.
Обжаривайте курицу до золотистой корочки на курице и размягчения моркови. Периодически помешивайте во время готовки.
Add paprika to the chicken.
Добавьте к курице паприку.
Add bulgur to the cauldron.
Добавьте в казан булгур.
Pour boiling water over the bulgur. The water should rise 1 cm above the level of the bulgur. Add peeled garlic cloves and onions to the pilaf.
Залейте булгур кипятком. Вода должна подняться на 1 см выше уровня булгура. Добавьте очищенные зубчики чеснока и лук в плов.
Cook over medium heat until the water boils down to the level of the bulgur. Turn the heat down and cover the cauldron with a lid. Cook for another 15 minutes. After this, turn off the gas and let it brew for 10-15 minutes.
Варите на среднем огне, пока вода не выкипит до уровня булгура. Сделайте огонь тише и накройте казан крышкой. Варите еще 15 минут. После этого выключите газ и дайте настояться 10-15 минут.