Wash all vegetables and herbs. Wash the meat, dry on paper towels. Finely chop the onion and carrots. Cut the bell peppers and mushrooms into cubes, and cut the potatoes as desired. Cut the chicken into small pieces.
Вымойте все овощи и зелень. Вымойте мясо, обсушите на бумажных полотенцах. Нашинкуйте мелко лук и морковь. Кубиками нарежьте болгарский перец и грибы, картофель — произвольно. Курицу нарежьте небольшими кусочками.
Make beef broth. Place the meat in a saucepan and add 3 liters of water. Cook for 40 minutes, periodically removing the foam.
Сварите говяжий бульон. Мясо положите в кастрюлю и залейте 3 л воды. Варите 40 минут, периодически снимая пену.
Boil potatoes and chicken. Add potatoes and chicken to broth. Cook for 10 minutes after boiling.
Сварите картофель и курицу. Добавьте картошку и курицу в бульон. Варите 10 минут после закипания.
Make a fry. In a frying pan, fry the onions and carrots until half cooked, about 3-5 minutes. Add chopped peppers and mushrooms to the fry. Sauté for another 5 minutes. Then add tomato paste, salt and pepper, stir and fry for another 2 minutes.
Сделайте зажарку. На сковороде обжарьте лук и морковь до полуготовности, приблизительно 3-5 мирнут. Добавьте в зажарку нарезанные перец и грибы. Пассеруйте еще 5 минут. Затем добавьте томатную пасту, соль и перец, перемешайте и обжаривайте еще 2 минуты.
Combine the bases and finish preparing the soup. Transfer the dressing to the broth and cook the stew for 10 minutes. Remove the pan from the heat and let sit for 30 minutes.
Соедините основы и завершите приготовление супа. Переложите заправку в бульон и варите похлебку 10 минут. Уберите кастрюлю с огня и дайте настояться 30 минут.
Serve Old Moscow soup with homemade croutons or garlic croutons. Before serving, sprinkle the dish with fresh herbs.
Подавайте похлебку старомосковскую с домашними сухариками или чесночными гренками. Перед подачей посыпьте блюдо свежей зеленью.