Rinse the lentils and add two glasses of water. Wash, peel the vegetables and chop finely. Wash the chicken and cut into large cubes
Промойте чечевицу и залейте двумя стаканами воды. Вымойте, почистите овощи и мелко нарежьте. Промойте куринцу и нарежьте крупным кубиком
Heat oil in a saucepan, add onions, carrots and garlic. Sauté for 3-5 minutes until the vegetables soften slightly, but do not brown too much. Add the chicken and cook for another 5-10 minutes, stirring constantly.
В кастрюле разогрейте масло, выложите лук, морковь и чеснок. Жарьте 3-5 минут, пока овощи немного станут мягче, но не нужно поджаривать слишком сильно. Добавьте курицу и жарьте еще 5-10 минут, постоянно помешивая.
Place the lentils in a saucepan and cover with the remaining water. Cook for 10 minutes, then add the tomatoes. After another 10-15 minutes, when the lentils are boiled, add salt, pepper to taste and tomato juice. Turn off the heat and let the stew sit for another 15 minutes.
Поместите чечевицу в кастрюлю и залейте оставшейся водой. Варите 10 минут, затем добавьте помидоры. Еще через 10-15 минут, когда чечевица разварится, добавьте соль, перец по вкусу и томатный сок. Выключите огонь и дайте похлебке постоять еще минут 15.
Pour the lentil soup into portioned plates, sprinkle chopped herbs and any spices on top.
Чечевичную похлебку разлейте по порционным тарелкам, присыпьте сверху измельченной зеленью и любыми специями.