Soak the peas and pearl barley, wash and peel the vegetables, and rinse the meat. Cut the carrots and potatoes into medium pieces, and the onion into half rings.
Замочите горох и перловку, вымойте и почистите овощи, промойте мясо. Нарежьте морковь и картофель средними кусками, а лук — полукольцами.
Cook the broth. Place the meat in a saucepan, add water and place over medium heat. Cook for 40-50 minutes until the meat is tender but not completely cooked. Don't forget to skim off the foam. Then remove the pan from the stove, remove the meat, cut into small pieces and put it back.
Сварите бульон. В кастрюлю положите мясо, залейте водой и поставьте на средний огонь. Варите 40-50 минут, пока мясо не станет мягким, но и не будет полностью готовым. Не забывайте снимать пену. Затем уберите кастрюлю с плиты, достаньте мясо, нарежьте небольшими кусочками и сложите обратно.
Prepare the soup. Add cereals and vegetables to the meat, add bay leaf, salt and pepper to taste. Cook for about 50-60 minutes more until the grains are sufficiently cooked.
Приготовьте суп. Отправьте крупы и овощи к мясу, добавьте лавровый лист, посолите и поперчите по вкусу. Готовьте еще примерно 50-60 минут, пока крупы достаточно не разварятся.
Serve northern chowder with mayonnaise, sour cream or small croutons.
Подавайте северную похлебку с майонезом, сметаной или мелкими сухариками.