Prepare a grater and a sieve, take the pan out to heat. Measure out the required amount of water, sugar and spices. Wash the apples, cut them in half, remove peels and seeds. Pour the juice of half a lemon over the apples to prevent them from browning. Tip: To evenly distribute the juice on the surface of the apple, use a spray bottle. Or take ready-made lemon juice in a special container with a spray nozzle. Lime or colorless soda with lemon juice will also help prevent apples from browning.
Подготовьте терку и сито, достаньте кастрюлю для нагревания. Отмерьте необходимое количество воды, сахара и пряностей. Вымойте яблоки, разрежьте их пополам, очистите от кожуры и семечек. Полейте яблоки соком половины лимона, чтобы защитить их от потемнения. Совет: Чтобы равномерно распределить сок на поверхности яблока, воспользуйтесь пульверизатором. Или возьмите готовый сок лимона в специальной емкости с распыляющей насадкой. От потемнения яблоки также спасут лайм или бесцветная газировка с лимонным соком.
Prepare the punch. Grate the apples and separate the juice from the pulp through a sieve. Pour the juice into the pan. Completely dissolve the sugar in the juice, add cloves and cinnamon sticks, stir and heat the juice in a saucepan over low heat. Boil water in a kettle. Pour hot water into the heated juice, stir and add nutmeg. Remove pan from heat and serve apple punch hot.
Приготовьте пунш. Натрите яблоки на терке, через сито отделите сок от мякоти. Вылейте сок в кастрюлю. Полностью растворите в соке сахар, добавьте гвоздику и палочки корицы, размешайте и поставьте сок греться в кастрюле на медленном огне. Вскипятите в чайнике воду. В нагретый сок влейте горячую воду, размешайте и добавьте мускатный орех. Снимите кастрюлю с огня и подавайте яблочный пунш горячим.
Mugs and a plate are practically all you need to effectively serve apple punch in the original Norman tradition. Pour hot punch into mugs and place hard cheese cubes and nuts on a plate.
Кружки и тарелка – практически все, что понадобится для эффектной подачи яблочного пунша в исконных нормандских традициях. В кружки налейте горячий пунш, а на тарелке разложите кубики твердого сыра и орехи.