Wash the sea buckthorn berries, wash the lemon and oranges, cut half of one orange into slices. Prepare a masher and a stable container for the sea buckthorn. Also take a sieve, a heating pan, a ladle and a container for juices. Prepare spices, sugar and water. Wash the mint and separate it into leaves. Tip: the cooking process can be made simpler and faster if, instead of fresh berries, you use canned sea buckthorn syrup, homemade or store-bought. In this case, you need to check the amount of sugar in the syrup and reduce it in the recipe accordingly.
Промойте ягоды облепихи, вымойте лимон и апельсины, половину одного апельсина нарежьте кружочками. Подготовьте толкушку и устойчивую емкость для облепихи. Также возьмите сито, кастрюлю для нагревания, половник и посуду для соков. Приготовьте пряности, сахар и воду. Вымойте мяту и разделите ее на листики. Совет: процесс приготовления можно сделать более простым и быстрым, если вместо свежих ягод взять консервированный облепиховый сироп, домашний или покупной. В этом случае необходимо проверить количество сахара в сиропе и соответственно уменьшить его в рецепте.
Prepare the punch. Crush the sea buckthorn with a masher and separate the juice from the seeds and skin using a sieve. Pour the juice into a separate container, and transfer the remaining mass to the pan. Cut the fruit in half and squeeze out the juice. Place the lemon and orange peels into the pan as well. Add the juice to the sea buckthorn juice. Pour water into the pan with the fruit scraps and bring to a boil. Dissolve sugar in boiling water. Add ground spices and juice to it. Stir. Cool slightly and then strain the broth through a sieve. Pour sea buckthorn punch into glasses.
Приготовьте пунш. Раздавите облепиху толкушкой и отделите сок от косточек и кожицы с помощью сита. Сок вылейте в отдельную емкость, а оставшуюся массу переложите в кастрюлю. Разрежьте пополам фрукты и отожмите сок. Кожуру лимона и апельсина также положите в кастрюлю. Сок добавьте к соку облепихи. Налейте в кастрюлю с фруктовыми остатками воду и доведите до кипения. Растворите в кипящей воде сахар. Добавьте в него молотые пряности и сок. Перемешайте. Слегка остудите, а затем процедите отвар через сито. Разлейте облепиховый пунш по бокалам.
Sea buckthorn punch can be served beautifully in thick glass mulled wine glasses. The edges of the glasses need to be slightly moistened with water, sprinkled with sugar and cinnamon. Lightly cut the orange slices and place them on the edge of the glass. Place 2-3 mint leaves on the surface of the drink.
Красиво подать облепиховый пунш можно в толстых стеклянных бокалах для глинтвейна. Края бокалов нужно немного смочить водой, обсыпать сахаром и корицей. Слегка надрезав кружки апельсина, поместите их на край бокала. На поверхность напитка положите 2-3 листика мяты.