Pour cold water over the gelatin and leave to swell for 30 minutes. Rinse the berries and remove the seeds. Prepare the ice cream bowls.
Залейте желатин холодной водой и оставьте для набухания на 30 минут. Промойте ягоды, извлеките из них косточки. Приготовьте креманки.
Make panna cotta. Combine the cream with milk, add 2 tbsp. sugar and put on fire. Bring to a boil. Then add the swollen gelatin to the hot creamy mass. Stir until the gelatin dissolves. Pour into bowls and refrigerate for 2-3 hours to allow the dessert to set.
Сделайте панна-котту. Сливки соедините с молоком, добавьте 2 ст.л. сахара и поставьте на огонь. Доведите до кипения. Затем добавьте набухший желатин в горячую сливочную массу. Перемешайте, чтобы желатин растворился. Разлейте по креманкам и уберите в холодильник на 2-3 часа, чтобы десерт застыл.
Prepare cherry puree. Cut the cherries in half and place in a saucepan. Add 2 tbsp. sugar and starch. Heat for 2-3 minutes to soften the cherries. Let it cool and put it in the refrigerator.
Приготовьте вишневое пюре. Ягоды вишни разрежьте пополам и положите в сотейник. Добавьте 2 ст.л. сахара и крахмал. Прогрейте 2-3 минуты, чтобы вишня стала мягче. Дайте ей остыть и поставьте в холодильник.
Collect dessert. Remove the panna cotta bowls from the refrigerator and spread the cherry puree onto the frozen dessert.
Соберите десерт. Достаньте креманки с панакотой из холодильника, на застывший десерт выложите пюре из вишни.
Garnish the cherry panna cotta with a sprig of mint.
Панна-котту с вишней украсьте веточкой мяты.