Pour cold water over the gelatin and leave to swell for 30 minutes. Thaw the berries. Prepare the ice cream bowls.
Залейте желатин холодной водой и оставьте для набухания на 30 минут. Разморозьте ягоды. Приготовьте креманки.
Prepare panna cotta. To do this, combine the cream with milk, add 2 tbsp. sugar and let it warm up. Bring to a boil. Then add the swollen gelatin to the hot creamy mass. Stir until the gelatin dissolves. Pour into bowls and refrigerate for 3 hours to allow the dessert to set.
Приготовьте панна-котту. Для этого сливки соедините с молоком, добавьте 2 ст.л. сахара и поставьте греться. Доведите до кипения. Затем добавьте набухший желатин в горячую сливочную массу. Перемешайте, чтобы желатин растворился. Разлейте по креманкам и уберите в холодильник на 3 часа, чтобы десерт застыл.
Prepare berry syrup. To do this, mix the berries with powdered sugar and heat until they release their juice. Cool the syrup and add to the finished panna cotta along with the berries.
Приготовьте ягодный сироп. Для этого ягоды смешайте с сахарной пудрой и нагрейте, чтобы они пустили сок. Остудите сироп и добавьте к готовой панна-котте вместе с ягодами.
Garnish the berry panna cotta with fresh mint leaves.
Ягодную панна-котту украсьте листиками свежей мяты.