Rinse the raspberries under running water. Allow excess liquid to drain. Prepare the ice cream bowls.
Малину промойте под проточной водой. Дайте лишней жидкости стечь. Приготовьте креманки.
Prepare gelatin. In accordance with the instructions on the package, fill the gelatin with water. Stir and leave to swell. Heat the gelatin, but not too much.
Подготовьте желатин. В соответствии с инструкцией на упаковке залейте желатин водой. Перемешайте и оставьте набухать. Нагрейте желатин, но не сильно.
Make the creamy chocolate mixture. Pour cream and milk into a saucepan. Pour in sugar and add a vanilla pod with chocolate slices. Place the container on low heat. Bring the mixture to a boil, stirring constantly. Turn off the stove.
Сделайте сливочно-шоколадную смесь. В сотейник вылейте сливки и молоко. Засыпьте сахар и добавьте стручок ванили с дольками шоколада. Поставьте емкость на минимальный огонь. Доведите смесь до кипения, постоянно помешивая. Выключите плиту.
Prepare panna cotta. Combine the creamy chocolate mixture with the heated gelatin. Stir until smooth. Distribute the resulting mass into glasses or bowls. Place in the refrigerator for 4 hours.
Приготовьте панна-котту. Соедините сливочно-шоколадную смесь с нагретым желатином. Мешайте до однородной консистенции. Получившуюся массу распределите по стаканам или креманкам. Уберите на 4 часа в холодильник.
Before serving, sprinkle chocolate panna cotta with cocoa and garnish with raspberries.
Перед подачей посыпьте шоколадную панна-котту какао и украсьте ягодами малины.