Grate the orange zest on a fine grater. Squeeze the juice out of the citrus fruit itself and strain so that there is no pulp. Separate the yolks from the whites. Prepare a mixer and bowls.
Натрите на мелкой терке цедру апельсина. Из самого цитрусового выжмите сок и процедите, чтобы не было мякоти. Отделите желтки от белков. Приготовьте миксер и креманки.
Prepare gelatin. Pour cold water into a deep bowl and add gelatin. Stir and leave for 10 minutes. To completely dissolve the gelatin, heat the mixture in a water bath.
Подготовьте желатин. В глубокую миску залейте холодную воду и добавьте желатин. Перемешайте и оставьте на 10 минут. Для полного растворения желатина нагрейте смесь на водяной бане.
Beat the yolks. Place the yolks in a mixing bowl. Using a mixer, beat them until light yellow foam forms.
Взбейте желтки. Переложите желтки в миску для взбивания. При помощи миксера взбейте их до состояния светло-желтой пены.
Make the milk-orange mixture. Pour the milk into a saucepan and boil over medium heat. Add the zest, stir and leave to simmer for 2 minutes. Add orange juice and beaten yolks. Stir and simmer for another 12 minutes.
Сделайте молочно-апельсиновую смесь. Перелейте молоко в сотейник и вскипятите на среднем огне. Добавьте цедру, перемешайте и оставьте томиться на 2 минут. Введите апельсиновый сок и взбитые желтки. Перемешайте и варите на медленном огне еще 12 минут.
Prepare panna cotta. Combine the milk-orange mass with gelatin in a container, mix and pour into bowls. Place in the refrigerator for 5 hours.
Приготовьте панна-котту. Соедините в емкости молочно-апельсиновую массу с желатином, перемешайте и разлейте по креманкам. Отправьте в холодильник на 5 часов.
Before serving, decorate the bowls with diet panna cotta with orange slices.
Перед подачей украсьте креманки с диетической панакотой дольками апельсина.