Measure out the required amount of ingredients to prepare the dessert. Prepare molds for panna cotta (glass or silicone molds). Rinse the currants thoroughly under running water; do not remove them from the branches.
Отмерьте необходимое количество продуктов для приготовления десерта. Подготовьте формы для панна-котты (стакан или силиконовые формочки). Тщательно промойте смородину под проточной водой, с веточек не снимайте.
Make panna cotta. Pour milk and cream into a saucepan, add sugar and agar-agar. Stir. Place on low heat. Stirring constantly, bring to a boil and remove the panna cotta from the heat.
Сварите панна-котту. В сотейник вылейте молоко и сливки, засыпьте сахар и агар-агар. Перемешайте. Поставьте на медленный огонь. Постоянно помешивая, доведите до кипения и снимите панна-котту с плиты.
Form the dessert. Pour the resulting mixture into molds. Place in the refrigerator for 3 hours.
Сформируйте десерт. Разлейте полученную смесь по формам. Отправьте в холодильник на 3 часа.
Remove the agar-agar panna cotta from the molds and garnish with currants.
Панна-котту из агар-агара извлеките из формочек и украсьте ягодами смородины.