Rinse the ginger root under running warm water. Dry it with paper towels. Prepare a glass container in which the drink will be infused: wash it and dry it. Prepare cheesecloth, a sieve and bottles for the drink. Advice. Thoroughly washed ginger root should not be peeled. It will give a special delicate taste and a slightly tart aftertaste. Choose liquid honey, since it is very difficult to stir candied or simply thick honey, and it is not recommended to melt it, as it will lose its beneficial qualities.
Корень имбиря сполосните под струей теплой воды. Высушите его с помощью бумажных полотенец. Подготовьте стеклянную тару, в которой будет настаиваться напиток: вымойте ее и высушите. Приготовьте марлю, сито и бутылки для напитка. Совет. Тщательно вымытый корень имбиря не следует очищать от кожуры. Она придаст особенный тонкий вкус и слегка терпкое послевкусие. Мед выбирайте жидкий, поскольку засахаренный или просто густой размешать очень сложно, а растапливать его не рекомендуется, так как он потеряет свои полезные качества.
Prepare the ginger. Cut the washed, fresh ginger root into rings or half rings no more than 7 mm thick. Place in the bottom of the jar.
Подготовьте имбирь. Вымытый, свежий корень имбиря нарежьте кольцами или полукольцами толщиной не более 7 мм. Сложите на дно банки.
Prepare the tincture. Pour honey over ginger. Pour in vodka and close tightly with a lid. Shake until the honey is completely dissolved. Store the drink in a dark, cool place for 12 days.
Приготовьте настойку. Вылейте мед на имбирь. Залейте водкой и закройте плотно крышкой. Взбалтывайте до тех пор, пока мед полностью не растворится. Уберите напиток в темное, прохладное место на 12 дней.
Strain the tincture. After 12 days, take out a jar of ginger tincture. Shake it several times. Strain using gauze. Pour it into a convenient container.
Процедите настойку. Через 12 дней достаньте банку с имбирной настойкой. Встряхните ее несколько раз. Процедите с помощью марли. Перелейте ее в удобную емкость.
Serve the ginger liqueur with lemon wedges, lightly sprinkled with sugar.
Имбирную настойку подайте с дольками лимона, слегка посыпанными сахаром.