Wash a store-bought apple and pour boiling water over it. Cut into 8 small wedges. Rinse the rose hips under warm water and dry. Advice. It is better to use dried rose hips for the tincture. It will give off its beneficial properties better and faster. If there are dry leaves on it, remove them.
Вымойте яблоко магазинное, обдайте кипятком. Разрежьте на 8 небольших долек. Шиповник промойте под теплой водой и обсушите. Совет. Лучше брать для настойки подвяленные плоды шиповника. Он лучше и быстрее отдаст свои полезные свойства. Если на нем есть сухие листочки, удалите их.
Prepare the food. Place the apple in a glass jar. Add rose hips to this.
Приготовьте продукты. Опустите яблоко в стеклянную банку. Сюда же добавьте ягоды шиповника.
Prepare the tincture. Pour moonshine over apple and rosehip. Mix well. Close the lid and store in a dark place (any temperature, but not too cold) for 21 days. Periodically remove the jar and shake it.
Приготовьте настойку. Залейте самогоном яблоко и шиповник. Хорошо перемешайте. Закройте крышкой и уберите в темное место (температура может быть любой, но не слишком холодной) на 21 день. Периодически доставайте банку и встряхивайте.
Strain the rosehip tincture. Filter the drink using cotton pads or gauze folded in 4-5 layers. Pour into a bottle and leave for another 2 days.
Процедите настойку шиповника. Отфильтруйте напиток с помощью ватных дисков или марли, сложенной в 4-5 слоев. Перелейте в бутылку и оставьте еще на 2 дня.
Serve rosehip tincture with fresh apples and pears.
Настойку из шиповника подавайте со свежими яблоками и грушами.