Thaw the berries. Prepare a container for the drink and a sieve. Advice. To prevent the berries from losing their taste and aroma, they need to be defrosted properly. To do this, after freezing, put them in the refrigerator.
Разморозьте ягоды. Приготовьте емкость для напитка и сито. Совет. Чтобы ягоды не потеряли свой вкус и аромат, их нужно грамотно разморозить. Для этого после морозилки положите их в холодильник.
Pour over cranberries. Place the defrosted berries in a container and fill with vodka. Add sugar to taste. Close the lid tightly and place in a cool place where the drink will not be exposed to sunlight. Leave to infuse for 25 days. Shake the container every 5 days.
Залейте клюкву. Размороженные ягоды сложите в емкость и залейте водкой. Добавьте сахар по вкусу. Плотно закройте крышкой и поместите в прохладное место, где на напиток не будут попадать солнечные лучи. Оставьте настаиваться на 25 дней. Каждые 5 дней встряхивайте тару.
Strain the drink. After 25 days, strain the prepared cranberry liqueur through a sieve. Taste and add sugar as needed. Leave to infuse for another 3 days in the refrigerator.
Процедите напиток. Через 25 дней готовую клюквенную настойку процедите через сито. Попробуйте на вкус и добавьте сахар по необходимости. Оставьте настаиваться еще на 3 дня в холодильнике.
Serve the frozen berry tincture chilled.
Настойку из замороженных ягод подавайте к столу охлажденной.