Sort the berries, wash them under running water and dry them to remove excess moisture. Prepare a container with a lid, a sieve or gauze, and bottles for the drink.
Переберите ягоды, вымойте их под проточной водой и обсушите от лишней влаги. Приготовьте емкость с крышкой, сито или марлю, бутылки для напитка.
Prepare the berries. Mix currants, water and sugar in a saucepan. Place on the stove and boil for 3 minutes, remembering to stir. Then mash the berries with sugar. Let cool.
Подготовьте ягоды. Смешайте в кастрюле смородину, воду и сахар. Поставьте на плиту и кипятите 3 минуты, не забывая помешивать. Затем разомните ягоды с сахаром. Дайте остыть.
Combine berries with alcohol. Place the resulting mixture in a glass container. Fill it with vodka. Store in a cool, dark place for 21 days. Shake the container with the tincture every 3 days.
Соедините ягоды с алкоголем. Поместите получившуюся смесь в стеклянную емкость. Залейте ее водкой. Уберите в прохладное темное место на 21 день. Раз в 3 дня встряхивайте тару с настойкой.
Strain the tincture. Strain the finished tincture through cheesecloth or a sieve. Bottle it. Store in the refrigerator.
Процедите настойку. Готовую настойку процедите через марлю или сито. Разлейте ее по бутылкам. Храните в холодильнике.
If you want to diversify the taste of the tincture, add a little black pepper or citrus zest to it when preparing it.
Если вы хотите разнообразить вкусовые качества настойки, то добавьте в нее при приготовлении немного черного перца или цитрусовой цедры.