Prepare everything you need for the recipe. Sort through the grapes, remove any wrinkled or rotten ones. For the tincture you need only ripe, healthy berries. Remove the seeds, rinse and dry slightly. Take out the jar and gauze for pumping.
Подготовьте все необходимое для рецепта. Переберите ягоды винограда, мятые и гнилые уберите. Для настойки нужны только спелые, здоровые ягоды. Удалите косточки, промойте и немного обсушите. Достаньте банку и марлю для сцеживания.
Prepare the grapes for infusion. To do this, pour the washed and peeled selected grapes into a jar. Add sugar on top.
Подготовьте виноград к настаиванию. Для этого вымытый и очищенный отборный виноград пересыпьте в банку. Сверху добавьте сахар.
Make a grape tincture. Pour the contents of the jar with vodka and mix thoroughly. Close with a tight lid and put in a dark place to infuse for 3 weeks. Check the tincture and shake it once every 2-3 days.
Сделайте настойку из винограда. Содержимое банки залейте водкой и тщательно перемешайте. Закройте плотной крышкой и уберите в темное место настаиваться на 3 недели. Раз в 2-3 дня проверяйте настойку и встряхивайте ее.
Strain the tincture. After 3 weeks, pass the tincture through gauze folded in half. Pour the resulting tincture into bottles. Seal tightly and store in a cool, dark place.
Процедите настойку. Спустя 3 недели, пропустите настойку через марлю, сложенную вдвое. Полученную настойку разлейте по бутылкам. Плотно закупорьте и храните в темном прохладном месте.
Serve grape tincture with any appetizers.
Настойку из винограда подавайте с любыми закусками.