In order not to waste time in the kitchen, prepare in advance all the ingredients, the necessary dishes for mixing the filling, a wooden rolling pin for rolling out the dough, a small deep frying pan or pan for frying the pumpkin, and a frying pan with a thick bottom. Peel the pumpkin and remove seeds and cut into small pieces. Tip: when choosing a pumpkin, give preference to medium-sized specimens. Smaller, smaller fruits are sweeter and less fibrous.
Для того, чтобы не терять время на кухне, заранее подготовьте все ингредиенты, необходимую посуду для смешивания начинки, деревянную скалку для раскатывания теста, небольшую глубокую сковороду или кастрюлю для обжаривания тыквы, а также сковороду с толстым дном. Очистите тыкву от кожуры и семечек, нарежьте мелкими кусочками. Совет: выбирая тыкву, отдавайте предпочтение некрупным экземплярам. Небольшие и маленькие плоды более сладкие и менее волокнистые.
Knead the dough. In a deep bowl or plate, mix flour, water and salt. Knead the dough. It should not turn out too steep and should not stick to your hands. Leave it to rest for 30 minutes, covered with cling film.
Замесите тесто. В глубокой миске или тарелке смешайте муку, воду и соль. Вымесите тесто. Оно не должно получиться слишком крутым и не должно прилипать к рукам. Оставьте его на 30 минут отдыхать, накрыв пищевой пленкой.
While the dough is resting, make the filling. Fry the pumpkin in a deep frying pan over medium heat with the addition of a small amount of vegetable oil. Add sugar and simmer covered until done.
Пока тесто отдыхает, займитесь начинкой. Тыкву обжарьте в глубокой сковороде на среднем огне с добавлением небольшого количества растительного масла. Добавьте сахар и тушите под крышкой до готовности.
Prepare the kutabs. Divide the dough into several small portions, roll each portion into a sausage and cut into small pieces. Roll out each piece very thinly, forming a circle. Place a thin layer of filling on half the circle and seal the edges. Heat a dry frying pan. Place the kutabs on it and fry over medium heat on each side until golden brown. Grease the finished kutabs on both sides with butter and stack them on a plate.
Приготовьте кутабы. Разделите тесто на несколько небольших порций, каждую порцию раскатайте в колбаску и нарежьте небольшими кусочками. Каждый кусочек раскатайте очень тонко, формируя круг. На половинку круга выложите тонким слоем начинку и залепите края. Разогрейте сухую сковороду. Выложите на нее кутабы и обжаривайте на среднем огне с каждой стороны до появления золотистого румянца. Готовые кутабы смажьте с обеих сторон сливочным маслом и сложите стопочкой на тарелку.
In addition to kutabs with sweet pumpkin, hot tea with sugar or kefir is suitable. Matsoni or sour cream would also be an excellent addition to kutabs.
В дополнение к кутабам со сладкой тыквой подойдет горячий чай с сахаром или кефир. Также отличным дополнением к кутабам будет мацони или сметана.