In order not to waste time in the kitchen, prepare in advance all the ingredients, the necessary utensils for mixing the minced meat, a wooden rolling pin for rolling out the dough, and a thick-bottomed frying pan for frying. Peel and chop the onion. Cut the fat into small cubes.
Для того, чтобы не терять время на кухне, заранее подготовьте все ингредиенты, необходимую посуду для смешивания фарша, деревянную скалку для раскатывания теста, а также сковороду с толстым дном для жарки. Лук почистите и измельчите. Жир нарежьте мелкими кубиками.
Knead unleavened dough. In a deep bowl or plate, mix flour, water and salt. Knead the dough. It should be smooth and not stick to the table. To prevent the dough from overheating, cover with cling film and leave for 15 minutes.
Замесите пресное тесто. В глубокой миске или тарелке смешайте муку, воду и соль. Замесите тесто. Оно должно получиться гладким и не прилипать к столу. Чтобы тесто не заветрилось, накройте пищевой пленкой и оставьте на 15 минут.
While the dough is resting, prepare the filling. Mix the minced meat, onion and lamb fat, add salt and pepper.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку. Смешайте фарш, лук и бараний жир, посолите и поперчите.
Roll out the dough. For convenience, divide the dough into 2 parts. Take one piece at a time and roll it into a sausage, then cut into small pieces. Roll out each piece very thinly, forming a circle. Place a thin layer of minced meat and onions on half and seal the edges of the dough.
Раскатайте тесто. Для удобства разделите тесто на 2 части. Берите по одной части и раскатывайте в колбаску, затем нарезайте небольшими кусочками. Каждый кусочек раскатайте очень тонко, формируя круг. На половинку выложите тонким слоем фарш с луком и залепите края теста.
Fry the kutabs. Heat a dry frying pan. Place the kutabs on it and fry over medium heat on each side until light marks appear on the dough. Grease the finished kutabs on each side with butter and place them in a pile on a plate.
Пожарьте кутабы. Разогрейте сухую сковороду. Выложите на неё кутабы и обжаривайте на среднем огне с каждой стороны до появления на тесте светлых подпалин. Готовые кутабы смажьте с каждой стороны сливочным маслом и сложите стопочкой на тарелку.
You can serve kutabs to the table with hot sweet tea, after sprinkling the appetizer with sumac. Azerbaijani kutabs with natural yogurt and sour cream are good.
Подать кутабы к столу можно с горячим сладким чаем, предварительно посыпав закуску сумахом. Хороши азербайджанские кутабы с натуральным йогуртом, сметаной.