Prepare water for the dough, which should be at room temperature, kneading dishes, a board and a rolling pin. Take out the frying pan. Sift the flour well. Grate the cheese. Wash and chop the greens. Tip: the closer to the time of kneading you sift the flour, the lighter and more flexible the dough will be. Grate the cheese on a medium grater. Scald with boiling water and chop the greens with a knife. Prepare a piece of butter. Wash and cut the cherry tomatoes in half and divide the basil sprig into leaves. Tip: Soft cheeses - ricotta, feta cheese - do not need to be grated, just mash them with a fork.
Подготовьте воду для теста, которая должна быть комнатной температуры, посуду для замеса, доску и скалку. Достаньте сковородку. Хорошо просейте муку. Натрите сыр на терке. Зелень помойте и нарубите. Совет: чем ближе к времени замеса просеять муку, тем легче и пластичнее будет тесто. Натрите на средней терке сыр. Ошпарьте кипятком и измельчите ножом зелень. Приготовьте кусочек сливочного масла. Помойте и разрежьте пополам помидоры черри, разделите веточку базилика на листики. Совет: Мягкие сыры – рикотту, брынзу — не надо тереть, их достаточно просто размять вилкой.
Knead the dough. Pour the water prepared for the dough into a container and stir the salt in it. Pour in the sifted flour in a thin stream, immediately stirring it with water. Once all the flour is in the container, mix everything thoroughly until smooth. Spread the mixture on the board and knead the dough. The dough should remain soft, but at the same time be smooth and dense. Roll the dough into a ball and wrap the bowl with the dough in film. The dough should rest in a draft-free place for at least 10 minutes.
Замесите тесто. Воду, приготовленную для теста, налейте в емкость и размешайте в ней соль. Тонкой струйкой засыпьте просеянную муку, сразу размешивая ее с водой. После того, как вся мука будет в емкости, тщательно перемешайте все до однородности. Разложите массу на доске и замесите тесто. Тесто должно оставаться мягким, но быть при этом ровным и плотным. Скатайте из теста шар, заверните чашу с тестом в пленку. Тесто должно полежать в месте без сквозняков как минимум 10 минут.
Prepare the filling. Mix grated cheese and chopped herbs in a container. If the mixture looks dry and the ingredients do not combine well, add half a chicken egg yolk to it.
Приготовьте начинку. Смешайте в емкости натертый сыр и нарезанную зелень. Если смесь выглядит суховатой, а продукты плохо соединяются, добавьте в нее половину желтка куриного яйца.
Form kutabs. Knead the dough again and divide it into equal lumps with a diameter of about 3 cm. Roll each lump into a flat cake as thin as possible. The dough should turn out almost transparent, but everywhere the same in thickness. Place the cheese and herbs on the halves of the tortillas, trying to move a little more than 1 cm from the edge. Spread the filling in an even thin layer. Fold the tortilla in half so that the filling is inside, and carefully seal the edges. To secure the edges, you can press them with a fork.
Сформируйте кутабы. Еще раз разомните тесто и разделите его на одинаковые комочки диаметром около 3 см. Как можно тоньше раскатайте каждый комочек в лепешку. Тесто должно получиться почти прозрачным, но везде одинаковым по толщине. Выложите сыр с зеленью на половинки лепешек, стараясь отступать от края чуть больше, чем на 1 см. Распределите начинку ровным тонким слоем. Сложите лепешку пополам, чтобы начинка оказалась внутри, и тщательно залепите края. Для надежности края можно прижать вилкой.
Fry the kutabs. Melt the butter in a bowl on the stove or in a ceramic container in the microwave. Heat a dry flat frying pan and fry the kutabs in it for 2 minutes until the crust is browned. Brush each hot tortilla with melted butter and carefully arrange them on a plate.
Пожарьте кутабы. Растопите в мисочке на плите или в керамической емкости в микроволновой печи сливочное масло. Нагрейте сухую плоскую сковороду и обжаривайте на ней кутабы по 2 минуты, пока не зарумянится корочка. Смазывайте каждую горячую лепешку растопленным маслом и аккуратно раскладывайте их на тарелке.
Kutaby with herbs and cheese can be eaten with sour cream, yogurt, unsweetened yogurt - serve them separately in a gravy boat. When serving, decorate the kutabs with cheese with cherry tomato halves and basil leaves.
Кутабы с зеленью и сыром можно есть со сметаной, простоквашей, несладким йогуртом — подайте их отдельно в соуснике. При подаче оформите кутабы с сыром половинками помидоров черри и листиками базилика.