Grind coriander and cumin in a mortar. Peel the onion and garlic and chop finely. Wash the cilantro, dry it and chop it finely. Wash the lamb, remove the veins and chop with a knife, in a food processor or in a meat grinder with a large grid. Also chop the lard. Prepare skewers, grill and charcoal.
Кориандр и зиру измельчите в ступке. Лук и чеснок очистите и мелко нарежьте. Кинзу вымойте, просушите и мелко нарежьте. Баранину вымойте, очистите от жилок и порубите ножом, в комбайне или в мясорубке с крупной решеткой. Сало также порубите. Приготовьте шампуры, мангал и уголь.
Prepare the minced meat. To do this, mix meat, lard, chopped cilantro, onion and garlic, add spices and salt, mix well. Knead the minced meat for 10 minutes, then beat the minced meat on the table for another 5-10 minutes. Cover and refrigerate for 1 hour.
Приготовьте фарш. Для этого смешайте мясо, сало, рубленую кинзу, лук и чеснок, добавьте специи и соль, хорошо перемешайте. Вымешивайте фарш в течение 10 минут, затем в течение еще 5-10 минут отбивайте фарш об стол. Накройте и уберите в холодильник на 1 час.
Form lula kebabs. With wet hands, form 10-12 oblong cutlets from the resulting minced meat and distribute them evenly on skewers.
Сформируйте люля-кебабы. Мокрыми руками из получившегося фарша сформируйте 10-12 продолговатых котлет и равномерно распределите их на шампурах.
Fry lula kebab. Fry lula kebab on a hot grill for 5-7 minutes on each side.
Зажарьте люля-кебаб. Жарьте люля-кебаб на хорошо раскаленном мангале по 5-7 минут с каждой стороны.
To make the lula kebab look more impressive, make slanting cuts on the sausages before sending it to the grill. Serve Azerbaijani kebab on lettuce leaves.
Чтобы люля-кебаб выглядел эффектнее, сделайте на колбасках косые надрезы перед тем, как отправить его на мангал. Подавайте кебаб азербайджанский на листьях салата.