Peel the onion and cut into small cubes. Wash the lamb and remove all veins and film from the meat, then finely chop with a knife or chop in a food processor. Finely chop the fat tail fat with a knife. Wash the parsley, dry on paper towels, and chop finely. Prepare skewers, grill, coals. Advice. Do not use a meat grinder, otherwise the meat will not stick to the skewers and will fall apart.
Очистите лук от шелухи и нарежьте маленькими кубиками. Баранину вымойте и удалите с мяса все жилки и пленку, затем мелко порубите ножом или измельчите в комбайне. Курдючный жир мелко порубите ножом. Петрушку вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, мелко нарежьте. Приготовьте шампуры, мангал, угли. Совет. Не используйте мясорубку, иначе мясо не будет держаться на шампурах и развалится.
Prepare the minced meat. To do this, mix lamb, lard, onion, lemon juice, thyme, oregano, pepper and salt. Knead the minced meat for at least 10 minutes until it becomes a homogeneous mass, then put it in the refrigerator for 1 hour.
Приготовьте фарш. Для этого смешайте баранину, сало, лук, лимонный сок, тимьян, орегано, перец и соль. Вымешивайте фарш не менее 10 минут, пока он не станет однородной массой, затем уберите в холодильник на 1 час.
Form kebabs. With wet hands, form 6-8 oval cutlets 3-3.5 cm thick from the resulting minced meat and place them on skewers. Do not allow voids to form between the skewer and the meat; to do this, press the meat firmly with your hand. Grill the kebabs over hot coals for 10-15 minutes, turning occasionally.
Сформируйте кебабы. Мокрыми руками из получившегося фарша сформируйте 6-8 овальных котлет толщиной 3-3,5 см и поместите их на шампуры. Не допускайте образования пустот между шампуром и мясом, для этого крепко прижимайте мясо рукой. Жарьте кебабы на раскалённых углях в течение 10-15 минут, иногда переворачивая.
To effectively serve the dish, do it the Turkish way: wrap the kebab in thin pita bread, top with fresh herbs, grilled tomatoes and eggplants, and season well.
Чтобы эффектно подать блюдо, сделайте это по-турецки: заверните кебаб в тонкий лаваш, сверху положите свежую зелень, запеченые на мангале помидоры и баклажаны, хорошо поперчите.