Thoroughly clean the lamb from films and fat. Chop the prepared meat and lard very finely with a knife or pass through a meat grinder. Peel the onion and chop coarsely. Remove the peel from the garlic. Rinse the cilantro. Prepare lemon juice. Prepare a blender, skewers, grill, charcoal. Tip: To quickly chop meat, cut it into layers 1-1.5 cm thick, place several layers on a board and, with two hatchets or chopping knives, chop the meat first along the grain, then across it. Gather the pieces of meat towards the middle and chop again, turning the board 90°.
Баранину тщательно очистите от пленок и жира. Подготовленное мясо и сало очень мелко порубите ножом или пропустите через мясорубку. Лук очистите, крупно порежьте. С чеснока снимите шелуху. Кинзу промойте. Подготовьте лимонный сок. Приготовьте блендер, шампуры, мангал, уголь. Совет: Чтобы быстро порубить мясо, нарежьте его на пласты толщиной в 1-1,5 см, положите несколько пластов на доску и двумя топориками или ножами-сечками изрубите мясо сначала вдоль волокон, затем поперек. Соберите кусочки мяса к середине и снова порубите, поворачивая доску на 90°.
Prepare the minced meat. Place the onion, cilantro and garlic in a blender and blend until smooth. Heat the coriander and cumin in a dry frying pan for 2-3 minutes, transfer to a mortar and crush with a pestle. Stir in the lamb, lard, onion mixture and crushed spices, season to taste with salt and red pepper, add lemon juice and stir again. Place the mince in a bowl, sprinkle with vinegar, cover and refrigerate for at least 30 minutes.
Подготовьте фарш. Поместите лук вместе с кинзой и чесноком в блендер, измельчите до однородности. Кориандр и зиру прогрейте на сухой сковороде 2–3 минуты, переложите в ступку и растолките пестиком. Перемешайте баранину, сало, луковую смесь и толченые пряности, приправьте по вкусу солью и красным перцем, влейте лимонный сок и еще раз перемешайте. Уложите фарш в миску, сбрызните уксусом, накройте и поставьте в холодильник минимум на 30 минут.
Make lula kebab. Heat up the grill. Beat the finished minced meat on a cutting board for greater uniformity. Form lula kebabs. Take a small amount of minced meat (as much as fits in a handful), with your other hand, knead it into a thick oblong cake, place a skewer along it, then carefully gather the edges. Press the resulting sausage tightly on all sides on a skewer. Make sure there are no cracks or bubbles. Place the kebabs on the hot grill. Cook for 5 minutes, then flip and cook for another 4 minutes.
Сделайте люля кебаб. Сильно разогрейте мангал. Готовый фарш для большей однородности отбейте о разделочную доску. Сформируйте люля-кебабы. Возьмите небольшое количество фарша (столько, сколько помещается в горсть), второй рукой разомните его в толстую продолговатую лепешку, уложите вдоль нее шампур, затем аккуратно соберите края. Получившуюся колбаску плотно прижмите со всех сторон на шампуре. Следите, чтобы не было трещин и пузырьков. Поместите кебабы на горячий мангал. Готовьте 5 минут, затем переверните и готовьте еще 4 минты.
Serve lamb kebab cooked on the grill with spicy tomato sauce, vegetable salad or grilled vegetables.
Подавайте люля-кебаб из баранины, приготовленный на мангале с острым томатным соусом, овощным салатом или запеченными на мангале овощами.